Wijken

Ieder kwartaal delen we de laatste nieuwtjes rondom wijkvernieuwing in de Berichten van de Brink. Lees ze hier allemaal terug.

Oude Molenbuurt

Noorderpark

Samen maken we Noorderpark kansrijk en volop in beweging. Een buurt om trots op te zijn! Modern, actief en levendig. Een buurt waar het draait om de bewoners. De vernieuwde Oude Molenbuurt is nét even anders en een tikkeltje eigenwijs. Opgeruimd en netjes.

MijnBuurt Assen

Pittelo

Mooi en groen Pittelo! Een buurt om trots op te zijn! Ruim, groen en met park Pittelo als parel voor de wijk en voor heel Assen. Een buurt waar het draait om de bewoners. Pittelo is volop in beweging.

Assen Oost

Assen Oost

In Assen Oost blijf je plakken! Een gevarieerde, volkse wijk waar mensen oog hebben voor elkaar. Assen Oost is de enige wijk in de stad die aan het centrum grenst én aan een vijf sterren nationaal landschap. Uitgerust met een veelzijdig winkelcentrum, moderne schoolgebouwen, twee speeltuinen en een woonzorgcentrum is Assen Oost een wijk die staat. Op eigen benen.

Kloosterveen

Kloosterveen

Kloosterveen, aan de rand van Assen, is een moderne wijk waarin je diverse wijkvoorzieningen binnen vijf minuten fietsen kunt bereiken. Verschillende buurten bieden diverse woonopties, van eigentijdse appartementen tot knusse eengezinswoningen.

Peelo park

Peelo

Peelo is een woonwijk in het noorden van Assen en is ontstaan in de jaren 1970 en 1980 als onderdeel van de stadsuitbreiding. De wijk is vernoemd naar het voormalige esdorp Peelo dat in de omgeving lag. Het ontwerp van de wijk kenmerkt zich door een ruime en groene opzet, met veel aandacht voor openbaar groen en recreatieve voorzieningen.


Lariks

Lariks

Zoek je geluk in De Lariks. Een wijk met eigenheid en karakter, waar het lekker wonen is. Kleurrijk en toegankelijk met betrokken buren. De Lariks is een mooie wijk met knusse buurtjes, veel voorzieningen en dichtbij het bruisende centrum.

De Lariks bloeit en groeit verder.

Marsdijk

Marsdijk

De wijk met de blauwe bogen, het Anne Frank Park en kinderboerderij de Beekdalhoeve. Deze historische wijk heeft verschillende buurten met een mix van eengezinswoningen, appartementen en voorzieningen zoals scholen, winkels en sportfaciliteiten. Marsdijk heeft een actieve gemeenschap, met diverse buurtverenigingen en sociale activiteiten die worden georganiseerd. 

 

 

 

 

Assen west - Baggelhuizen

Assen-west / Baggelhuizen

De wijk lig dichtbij groengebieden, zoals de Baggelhuizerplas. Daarnaast ben je zo bij het TT-Circuit Assen, het Asser stadscentrum, sportvelden en de A28. Tot de vele voorzieningen behoren een ontmoetingsplek genaamd, MFA Het Schakelveld Assen!

Centrum

Assen Centrum

Het centrum van Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe in Nederland, heeft een charmante mix van historische en moderne elementen die samen een levendige sfeer creëren. Het stadscentrum wordt gekenmerkt door sfeervolle pleinen, zoals het Koopmansplein en het Marktplein, waar regelmatig evenementen en markten worden gehouden. Hier vind je ook diverse winkels, variërend van boetieks tot grote ketens, en ambachtelijke winkels waar lokale producten worden verkocht.