Lariks

Wijkvernieuwing

Lariks

 

Zoek je geluk in De Lariks. Een wijk met eigenheid en karakter, waar het lekker wonen is. Kleurrijk en toegankelijk met betrokken buren. De Lariks is een mooie wijk met knusse buurtjes, veel voorzieningen en dichtbij het bruisende centrum.
 
De Lariks bloeit en groeit verder

Woningcorporatie Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren flink in de Lariks. De komende jaren bloeit en groeit de Lariks verder naar een toekomstbestendige wijk. Op dit moment maken we, samen met bewoners een wijkvisie. Hierin beschrijven we de uitgangspunten voor de toekomst. Dat doen we niet alleen, maar met hulp van partners, deskundigen en natuurlijk met de bewoners van de wijk! Met regelmaat organiseren we bijeenkomsten met bewoners om te horen wat er leeft. 

  

Wijkvernieuwing

De Lariks is de afgelopen jaren al flink opgeknapt. Actium heeft nieuwe woningen gebouwd. De gemeente knapt de straten op en legt nieuwe riolering aan. Vaart Welzijn werkt samen met bewoners aan een sociale wijk. Op dit moment worden in een aantal buurten al nieuwe plannen gemaakt. Dit doen we samen met bewoners.
 

  • Actium maakt plannen voor nieuwbouw in de buurt Aar, Delft, Stroom. De gemeente gaat hier aan de slag met de herinrichting van de openbare ruimte.

  • In de buurt Beek en omgeving onderzoeken we hoe we de buurt toekomstbestendig en aardgasvrij kunnen maken.

  • De buurt Luchiesland -Zuid is het afgelopen jaar flink opgeknapt. Er is nieuwe riolering aangelegd, straten zijn opnieuw ingericht en Actium heeft hier nieuwe woningen gebouwd.  

  • In de Molukse wijk heeft Actium ruim 170 woningen opgeknapt. De woningen zijn geverfd, voorzien van zonnepanelen en ook aan de binnenkant opgeknapt.


Vragen?

Heb je vragen over de wijkvernieuwing in de Lariks. Loop dan gerust binnen in het Buurt Informatie Centrum (BIC) aan de Dingspel 2. Op donderdagochtend is er van 11.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur met de wijkcontactpersoon van de gemeente, Jelmer Norder en de wijkconsulent van Actium, Lia van der Weijde.