Lariks

Wijkvernieuwing

Lariks

 

Zoek je geluk in De Lariks. Een wijk met eigenheid en karakter, waar het lekker wonen is. Kleurrijk en toegankelijk met betrokken buren. De Lariks is een mooie wijk met knusse buurtjes, veel voorzieningen en dichtbij het bruisende centrum.
 
De Lariks bloeit en groeit verder

Woningcorporatie Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren flink in de Lariks. Met regelmaat organiseren we bijeenkomsten met bewoners om te horen wat er leeft. Zo pakken we parkeerproblemen aan, bekijken we de verkeersveiligheid en zorgen we voor voldoende groen in de buurt.

 

Wijkvernieuwing

De Lariks wordt de komende jaren stap voor stap opgeknapt. In Luchiesland-Zuid is vorig jaar gestart met de herinrichting van de buurt. Actium bouwt hier nieuwe woningen en tegelijkertijd is de gemeente gestart met de aanleg van een nieuwe, gescheiden riolering en het opknappen van de openbare ruimte. Bekijk de interactieve kaart van Luchiesland-Zuid en zie wat er verandert in deze buurt door te schuiven met de pijlen.

Aanpassing riolering

Aannemer Broekema Wegenbouw B.V. voert de rioolwerkzaamheden in de buurt uit. Benieuwd wat er gaat gebeuren? We hebben een filmpje!

Planning

Een deel van de straat- en rioolwerkzaamheden in de buurt is inmiddels afgerond. Bekijk de kaart voor de actuele planning. Of kijk live mee op https://www.youtube.com/c/broekemawegenbouw/liveDe camera verhuist mee naar de locatie waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Actium heeft in februari twintig woningen aan de Stadhouderslaan opgeleverd. Binnenkort worden ook de woningen aan de Rabenhauptstraat en Talmastraat opgeleverd. Aan de Selma Lägerhoflaan/Nobellaan wordt flink gebouwd aan de 72 appartementen. Deze worden rond de zomer van 2020 opgeleverd.  

 

Vragen?

Heb je vragen over de wijkvernieuwing in De Lariks. Loop dan gerust binnen in het Buurt Informatie Centrum aan de Linthorst Homanstraat 13. Op donderdagmorgen is er van 9.00 tot 10.00 uur een inloopspreekuur met de wijkcontactpersoon van de gemeente, Jelmer Norder en de wijkconsulent van Actium, Lia van der Weijde.

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!