Buurtideeën

"De Pelikaanstaete heeft dankzij mijn inzet een gezellig zitje gekregen."

Laat een reactie achter

Fina uit Assen Oost: “Vorig jaar in juni deed ik een aanvraag bij Actium voor het plaatsen van een bankje met een overkapping bij de Pelikaanstaete. Want ik geloof er in dat zo’n zitje ervoor zorgt dat buurtbewoners elkaar gemakkelijker ontmoeten en er zo sneller gesprekjes op gang komen.” Actium verwees Fina door naar buurtwerker Djodjie Rinsampessy van Mijn Buurt Assen. Bij haar thuis bespraken ze samen de mogelijkheden om een nieuw bankje te plaatsen.

 

Tijdens een tweede gesprek schoof ook wijkconsulent Roel Linde aan. Met z’n drieën trokken ze al snel de conclusie dat het een mooi idee is. Om meer buurtbewoners te enthousiasmeren, startte Fina een handtekeningenactie. De succesvolle actie leidde uiteindelijk tot het daadwerkelijk plaatsen van de tafel, het zitje én de overkapping. In goed overleg met de rest van de buurt werd een invalide parkeerplekje opgeofferd om de plek ruimer en breder te maken. 

 

Het Zitje

Op woensdag 22 januari was de ontmoetingsplek klaar voor gebruik. Reden voor een feestelijke opening! Heel toepasselijk werd de gezellige plek omgedoopt tot ‘Het Zitje’. Fina: “We hopen dat er nog veel op ‘Het Zitje’ gezeten gaat worden!”

Foto's:
Ineke Heijting
Lees verder

"Door mijn vraag staat Marsdijk er straks vrolijk en kleurrijk bij!"

Laat een reactie achter

Onlangs klopte Coby Oosterhof bij Mijn Buurt Assen aan. Ze wilde graag bloembollen planten om de Hooibeemd in Marsdijk mooier te maken. Mijn Buurt Assen sponsorde de bollen en Coby vroeg buurtbewoners om haar te helpen. 

 

Op zaterdag 30 november was het zover en plantte ze samen met twintig buren de bollen. Coby: “Ik kan niet wachten tot de bollen in het voorjaar allemaal tot bloei komen.”

Foto's:
Johan Boetes
Lees verder

"Samen bollen planten voor een fleurige straat!"

Laat een reactie achter

Bewoners van de Reigerstraat, Eiberstraat en Roerdompstraat staken in november samen de handen uit de mouwen om hun straat op te fleuren. Mijn Buurt Assen schafte de voorjaarsbollen aan en stemde met de gemeente af op welke plekken de bollen geplant konden worden. In het voorjaar is het vast een fleurig geheel met lekker veel voedsel voor de bijen.

Foto's:
Jantina Fotografie
Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!