Buurtideeën

"Er wordt veel gebruik gemaakt van de speeltuin en het sportveld in Salland!"

Jeanette de Lange woont in Salland, Baggelhuizen. Regelmatig komt haar kleindochter op bezoek. Het meisje speelt graag buiten, maar de glijbaan is kapot en in het houten huisje krijgt ze splinters. Jeanette besluit daarom eind augustus 2020 de gemeente een brief te sturen voor een nieuwe speeltuin waar haar kleindochter veilig kan spelen. Een half jaar later staat er een nieuwe speeltuin én een sportveldje.

"Door mijn vraag staat Marsdijk er straks vrolijk en kleurrijk bij!"

Coby Oosterhof klopte bij Mijn Buurt Assen aan. Ze wilde graag bloembollen planten om de Hooibeemd in Marsdijk mooier te maken. Mijn Buurt Assen sponsorde de bollen en Coby vroeg buurtbewoners om haar te helpen. 
“De Gouverneurstuin is een beetje saai. Tijd voor verandering!”

“De Gouverneurstuin is een beetje saai. Tijd voor verandering!”

Isolde (11 jaar) schrijft in een enquête aan haar buren: ‘De Gouverneurstuin is een beetje saai en er komen weinig kinderen, daar wil ik verandering in brengen. Ik heb een brief naar de burgemeester gestuurd.’ Samen met vriendin Josien ging ze de wijk.

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!