Lariks

Wijkvernieuwing

De Lariks West

 

In de Lariks-West staat de komende tijd veel te gebeuren. Actium gaat nieuwe woningen bouwen, De Slingeborgh wordt gesloopt en nieuw gebouwd en Woonservice bouwt een nieuw appartementencomplex. Daarnaast gaat gemeente aan de slag met de herinrichting van de openbare ruimte. Onder de vlag van Mijn Buurt Assen informeren we buurtbewoners gezamenlijk over de werkzaamheden in de buurt. Op deze pagina vind je informatie over al deze projecten. 


Kaart De Lariks West

Op onderstaande kaart kun je zien welke ontwikkelingen er op de planning staan in De Lariks West. 

 


Woningbouwplannen


1. Nieuwbouw Actium: Aar, Delft, Stroom
De sloop van de 102 sociale huurwoningen en 72 garageboxen aan de Aar, Delft, Stroom is in volle gang. Hier komen op termijn nieuwbouwwoningen voor terug. Dit betreft zowel sociale huurwoningen als koopwoningen. Actium is op dit moment samen met de gemeente in overleg over het nieuwbouwplan.
 
Meer informatie over de nieuwbouw aan de Aar, Delft, Stroom lees je op de website van Actium
 
2. Nieuwbouw Slingeborgh

De huidige gebouwen van De Slingeborgh zijn verouderd. Het gebouw wordt gesloopt en er komt een nieuw gebouw voor terug, met 176 appartementen en een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Binnenkort starten de eerste sloopwerkzaamheden.

 

Meer informatie over de Slinge lees je op de website van Interzorg
 
3. Nieuwbouw Woonservice: Larikshof

Aan de Slinge gaat Woonservice het nieuwe appartementengebouw Larikshof bouwen. Larikshof bestaat uit twee gebouwen, die door een galerij met elkaar worden verbonden. Het gebouw krijgt 4 woonlagen en 44 appartementen. In het voorjaar van 2023 gaat Woonservice starten met de bouw.
 

Meer informatie over de Larikshof lees je op de website van Woonservice.

Openbare ruimte

 

4. Herinrichting straten  

Het riool en de bestrating in de buurt is aan vervanging toe. Als we toch in de straten bezig gaan, kunnen we dit combineren met andere wensen uit de buurt. Zo kijkt de gemeente of er kansen zijn om het parkeren, groen en de verkeersveiligheid te verbeteren. De plannen moeten nog worden uitgewerkt. We horen graag welke ideeën jij hierover hebt.