Assen Oost

Wijkvernieuwing 

Assen Oost

 

In Assen Oost blijf je plakken! Een gevarieerde, volkse wijk waar mensen oog hebben voor elkaar. Assen Oost is de enige wijk in de stad die aan het centrum grenst én aan een vijf sterren nationaal landschap. Uitgerust met een veelzijdig winkelcentrum, moderne schoolgebouwen, twee speeltuinen en een woonzorgcentrum is Assen Oost een wijk die staat. Op eigen benen.

 

Assen Oost: goed voor elkaar

Woningcorporatie Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren flink in Assen Oost. Zo werken we aan veilige loop- en fietsroutes om de buurt te verbinden met de binnenstad en zorgen we voor een vlotte aansluiting richting andere belangrijke verkeersverbindingen. Op bepaalde plekken pakken we parkeerproblemen aan en zorgen we voor voldoende groen in de buurt. We vervangen ook meteen het gemengde rioolstelsel voor gescheiden rioolstelsels. Deze stelsels zijn milieubewuster en geven minder stank- en wateroverlast.

 

We gaan voor een groene, knusse en kleurrijke wijk. Assen Oost krijgt een flinke impuls. Bestaande woningen krijgen een frisse, nieuwe uitstraling. Ook treffen we hier energiebesparende maatregelen. Op andere plekken vervangen we huizen door duurzame nieuwbouw. Zo maken we betaalbaar wonen in Assen Oost voor iedereen mogelijk. Nu en later.

 

Bewoners van Assen Oost zijn actief, initiatiefrijk en trots op hun wijk. Deze saamhorigheid zorgt ervoor dat het prettig wonen en leven is in de Assen Oost. Met al deze investeringen bij elkaar heeft Assen Oost het goed voor elkaar.