Peelo park


Peelo

 

Peelo is een woonwijk in het noorden van Assen en is ontstaan in de jaren 1970 en 1980 als onderdeel van de stadsuitbreiding. De wijk is vernoemd naar het voormalige esdorp Peelo dat in de omgeving lag. Het ontwerp van de wijk kenmerkt zich door een ruime en groene opzet, met veel aandacht voor openbaar groen en recreatieve voorzieningen.

Wijkcentrum 't Markehuus Peelo

Wonen in Peelo

Peelo biedt een mix van woningtypen, waaronder eengezinswoningen, appartementen en seniorenwoningen. De architectuur varieert, maar over het algemeen heerst er een harmonieuze uitstraling in de wijk. De aanwezigheid van scholen, kinderopvang, winkels en sportfaciliteiten maakt Peelo een aantrekkelijke woonomgeving voor diverse doelgroepen, zoals gezinnen, jonge professionals en senioren.

 

Recreatie en ontmoeten 

Het groene karakter van Peelo wordt versterkt door parken, speelvelden en wandelpaden. Hierdoor is er ruimte voor recreatie en ontmoeting. Bovendien is de wijk gunstig gelegen ten opzichte van de natuurlijke omgeving van Drenthe, met mogelijkheden voor wandel- en fietstochten.

 

Voor iedereen 

Over het algemeen staat Peelo bekend als een prettige en leefbare woonwijk met een goede mix van voorzieningen en groenvoorzieningen, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor bewoners in verschillende levensfasen. Niet meer weg te denken uit Peelo is Wijkcentrum ’t Markehuus. Een gezellig buurthuis met veel activiteiten voor alle leeftijden.

  

Lopende Projecten

Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten (BOSS)

In Peelo zijn we bezig met het uitrollen van de visie BOSS. In de visie BOSS staat beschreven hoe we de komende jaren in Assen om gaan met de omgeving. Hoe beter de omgeving is ingericht, hoe beter het gebruik is. In elke wijk komen centrale speel- en ontmoetingsplekken. We veranderen ook andere plekken in aantrekkelijke groene ontmoetingsplekken, met plaats om te zitten en met natuurlijke objecten waar kinderen op kunnen spelen. Samen met de buurtbewoners zijn we aan de slag met deze speel- en ontmoetingsplekken, om buitenspelen te stimuleren, eenzaamheid tegen te gaan en gezondheid te versterken.
 

​We hebben de bewoners van Peelo al vaker meegenomen in de visie BOSS. Heb je dat gemist of wil je de informatie nog een keer teruglezen? Dan kun je een kijkje nemen op www.assen.nl/boss

 

Wat hebben we al gedaan in Peelo?
  • Steunplek Dobbenwal; Samen met buurtbewoners hebben we een steunplek spelen ontworpen en teruggekoppeld met de hele straat tijdens een ‘’FF Buurten’’ bijeenkomst. Ruim 45 buurtbewoners zijn langsgekomen en hebben positief gereageerd op het ontwerp. Opmerkingen zijn verwerkt tot een definitief ontwerp. De nieuwe Steunplek Spelen wordt in maart 2024 gerealiseerd.

Schetsontwerp steunplek Dobbenwal

 

 

  • Stadsplek Spelen en Sporten Esakkersweg; De Esakkersweg is de locatie voor een centrale grote stadplek voor spelen en sporten in Peelo. Tijdens de buurtbijeenkomst op 28 september 2023 en de gastlessen bij Kindcentrum de Scharmhof hebben we input opgehaald voor een eerste Schetsontwerp. Een 8-tal buurtbewoners hebben zich opgegeven voor de klankbordgroep. Voorjaar 2024 bespreken we dit schetsontwerp met hen. Daarna zal een voorlopig ontwerp gedeeld worden met de rest van Peelo.

Schetsontwerp stadsplek spelen en sporten Esakkersweg
 

 

  • Straatplekken; Op diverse plekken waar een kleine speeltuin is, zullen op termijn speeltoestellen verdwijnen. Dit heeft te maken met de komst van centrale grotere speeltuinen in de wijk. Een aantal buurtbewoners zijn met de wijkcontactpersoon in gesprek gegaan.
    Weten jullie het nog? Op een straatplek komen geen speeltoestellen meer. Maar er kan bijvoorbeeld wel een leuke speelaanleiding en/of een picknicktafel komen. Daar mag je als straat zelf over nadenken. Een speelaanleiding is geen speeltoestel, maar zorgt er wel voor dat kinderen hun fantasie en de omgeving gaan gebruiken voor hun spel.

 

Spreekuur

Heb je vragen, ideeën of wil je meer weten? Loop dan gerust binnen bij het spreekuur van Mijn Buurt Assen in het ’t Markehuus op donderdagochtend van 11:00 tot 12:00 uur.

 

Je kunt ook altijd contact opnemen met Dirk-Jan Bergsma, wijkcontactpersoon van gemeente, Yassin Wolters, buurtwerker Vaart Welzijn, of Siske Lamers, wijkconsulent Actium. Zij zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 14 0592 of 088-1230911 (gemeente Assen).