Marsdijk


Marsdijk

 

De wijk met de blauwe bogen, het Anne Frank Park en kinderboerderij de Beekdalhoeve.
 
Populaire woonlocatie

De naam "Marsdijk" is afgeleid van een historische dijk in het gebied. De wijk werd ontworpen met het oog op ruimte, groen en voorzieningen. Gedurende de jaren 80 en 90 groeide Marsdijk gestaag en werd het een populaire woonlocatie in Assen, vooral voor gezinnen. Het bestaat uit verschillende buurten met een mix van eengezinswoningen, appartementen en voorzieningen zoals scholen, winkels en sportfaciliteiten.

 

Actieve gemeenschap

Marsdijk heeft een actieve gemeenschap, met diverse buurtverenigingen en sociale activiteiten die worden georganiseerd. Vooral bij de grote kinderboerderij: de Beekdalhoeve worden veel activiteiten voor kinderen georganiseerd. Op de kinderboerderij is van alles te doen, te beleven en te zien. Er zijn diverse dieren, zoals oud-Hollandse kippenrassen, geiten, schapen, konijnen, eenden, varkens, shetlanders, ganzen, cavia’s, parkieten en bokjes.

 

Vragen?

Het team van MBA Marsdijk houdt elke woensdag van 8.30 uur tot 10.30 uur een inloopspreekuur in de Dissel, Kleuvenstee 1A, 9403 LT Assen. Bij dit spreekuur zijn ook de wijkagent, BOA en Gemeente consulent aanwezig van 09.30 – 10.30. Het spreekuur is vrij te bezoeken. Hier hoef je dus geen afspraak voor te maken.