Kloosterveen wijk foto

Kloosterveen

Kloosterveen, aan de rand van Assen, is een moderne wijk waarin je diverse wijkvoorzieningen binnen vijf minuten fietsen kunt bereiken. Verschillende buurten bieden diverse woonopties, van eigentijdse appartementen tot knusse eengezinswoningen.

 

Bruisende wijk

Het bruisende winkelcentrum vormt het hart van de wijk, met een scala aan winkels en gezellige eetgelegenheden. In de wijk zijn verschillende groene zones en speelgelegenheden te vinden, die uitnodigen tot bewegen, ontmoeten, spelen en sporten.

 

Wijkuitbreiding

In Kloosterveen is vanwege de jonge leeftijd van de wijk geen sprake van wijkvernieuwing, maar wel van uitbreiding van de wijk. Het eerste deel van Kloosterakker is inmiddels klaar, momenteel zit de bouw van Kloosterakker in de tweede fase. Kortom, de Kloosterakker is volop in ontwikkeling.

 

Jeugd in de wijk

Vanuit Mijn Buurt Assen wordt volop ingestoken op de behoeftes van de jeugd. Er wordt geprobeerd om aansluiting te vinden met de jeugd door het faciliteren van locaties waar de jeugd elkaar kan ontmoeten, zoals het jongerenontmoetingspunt naast de survivalbaan en jongerencentrum El Padrino. Kloosterveen legt ook de nadruk op onderwijs, met basisscholen en kinderopvangcentra. Gemeenschapszin wordt versterkt door buurtactiviteiten en evenementen die worden geïnitieerd en ondersteund door Mijn Buurt Assen, waardoor bewoners de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en de banden te versterken. Kortom, Kloosterveen biedt een gebalanceerde mix van modern wonen, groene omgevingen en een levendige gemeenschap.

 

Zonnige luchtfoto van de gehele wijk Kloosterveen

 

Vragen?

Heb je vragen over de wijk Kloosterveen? Loop dan gerust binnen tijdens het wekelijkse spreekuur in Concept Anders, op de woensdagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur. Vaart Welzijn, de gemeente, woningcorporatie Actium, de wijkBOA en wijkagent zijn daarbij aanwezig.