Oude Molenbuurt

Wijkvernieuwing

Oude Molenbuurt

 
Samen maken we een vernieuwde Oude Molenbuurt; kansrijk en volop in beweging. Een buurt om trots op te zijn! Modern, actief en levendig. Een buurt waar het draait om de bewoners. De vernieuwde Oude Molenbuurt is nét even anders en een tikkeltje eigenwijs. Opgeruimd en netjes.

 

’n Verdraaid mooie wiek

Woningcorporatie Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren flink in de Oude Molenbuurt. Zo werken we aan veilige loop- en fietsroutes om de buurt te verbinden met de binnenstad en zorgen we voor een vlotte aansluiting richting andere belangrijke verkeersverbindingen. Op bepaalde plekken pakken we parkeerproblemen aan en zorgen we voor voldoende groen in de buurt. We vervangen ook meteen het gemengde rioolstelsel voor gescheiden rioolstelsels. Deze stelsels zijn milieubewuster en geven minder stank- en wateroverlast.

 

We gaan voor een moderne buurt met een stadse en duurzame uitstraling tegen betaalbare maandlasten. Bestaande woningen pakken we van binnen en buiten grondig aan, zodat ze voldoen aan de woonwensen van nu. Op andere plekken vervangen we huizen door energiezuinige nieuwbouw. We vinden het belangrijk dat huidige en nieuwe bewoners zich thuis voelen in de Oude Molenbuurt. Van (jonge) gezinnen tot buurtbewoners met een zorgvraag. Daarom stimuleren we daarnaast bewonersinitiatieven die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving.

 

Al deze investeringen samen maken de Oude Molenbuurt tot ’n verdraaid mooie wiek.

Wijkvernieuwing

Begin dit jaar is de aanpak van de openbare ruimte van fase 2 van de Oude Molenbuurt aanbesteed. Fase 2 is het gebied tussen de Molenstraat, Thorbeckelaan, Nobellaan en Het Kanaal. Sallandse Wegenbouw uit Haarle gaat de werkzaamheden aan wegen, trottoirs, parkeervakken en groen uitvoeren in opdracht van gemeente Assen. Inmiddels zijn de aannemer en nutsbedrijven gestart en als alles volgens planning gaat is begin 2023 ook dit hele gebied helemaal aangepakt. Actium is in dit gebied inmiddels klaar met de renovatie en nieuwbouw van woningen. Vlak voor Kerst is de nieuwbouw van de appartementen aan de Nansenstraat afgerond.
 

Tekening Fase 2

Download PDF

Planning

Vragen?

Heb je vragen over de gebiedsontwikkeling in de Oude Molenbuurt? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.