Oude Molenbuurt

Wijkvernieuwing

Oude Molenbuurt

 
Samen maken we een vernieuwde Oude Molenbuurt; kansrijk en volop in beweging. Een buurt om trots op te zijn! Modern, actief en levendig. Een buurt waar het draait om de bewoners. De vernieuwde Oude Molenbuurt is nét even anders en een tikkeltje eigenwijs. Opgeruimd en netjes.

 

’n Verdraaid mooie wiek

Woningcorporatie Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren flink in de Oude Molenbuurt. Zo werken we aan veilige loop- en fietsroutes om de buurt te verbinden met de binnenstad en zorgen we voor een vlotte aansluiting richting andere belangrijke verkeersverbindingen. Op bepaalde plekken pakken we parkeerproblemen aan en zorgen we voor voldoende groen in de buurt. We vervangen ook meteen het gemengde rioolstelsel voor gescheiden rioolstelsels. Deze stelsels zijn milieubewuster en geven minder stank- en wateroverlast.

 

We gaan voor een moderne buurt met een stadse en duurzame uitstraling tegen betaalbare maandlasten. Bestaande woningen pakken we van binnen en buiten grondig aan, zodat ze voldoen aan de woonwensen van nu. Op andere plekken vervangen we huizen door energiezuinige nieuwbouw. We vinden het belangrijk dat huidige en nieuwe bewoners zich thuis voelen in de Oude Molenbuurt. Van (jonge) gezinnen tot buurtbewoners met een zorgvraag. Daarom stimuleren we daarnaast bewonersinitiatieven die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving.

 

Al deze investeringen samen maken de Oude Molenbuurt tot ’n verdraaid mooie wiek.

 

Wijkvernieuwing

Bekijk de interactieve kaart van de Oude Molenbuurt en zie wat er verandert in deze buurt door te schuiven met de pijlen. 

In 2018 en 2019 hebben veel bewoners meegedacht over de nieuwe inrichting van de straten, parkeren, groen en speelplekken in de Oude Molenbuurt. Hiervoor zijn onder andere een aantal tentsessies en kleinere bijeenkomsten geweest waarbij we ontwerpen met elkaar hebben gemaakt. Het afgelopen jaar is er druk gewerkt aan de nieuwe openbare ruimte in het oostelijk deel van de Oude Molenbuurt (fase 1). Dit is het gebied tussen de Molenstraat, Thorbeckelaan, Groningerstraat en Het Kanaal. Voor dit deel van de buurt is de wijkvernieuwing daarmee vrijwel afgerond.

 
Verspreid over het gebied worden 21 bomen gekapt. Deze bomen staan in de Meester H. Smeengestraat, Dr. Schaepmanstraat en de Mr. P.J. Troelstralaan. Om verschillende redenen moeten ze gekapt worden. Sommige zijn in slechte staat en anderen staan op riolering of passen niet in de nieuwe inrichting die we gezamenlijk hebben gemaakt. Voor één boom is een kapvergunning aangevraagd. Voor de andere 20 bomen is geen vergunning nodig. Maar omdat wij vanuit Mijn Buurt Assen goede communicatie belangrijk vinden, willen we iedereen op tijd informeren dat deze bomen gekapt worden. Dit gebeurt voor 15 maart a.s. Met de nieuwe inrichting planten we weer nieuwe bomen terug om te zorgen dat de Oude Molenbuurt zijn groene uitstraling behoudt.
 
Hieronder vind je de tekeningen met daarop de bomen die gekapt worden. Ook vind je hier tekeningen hoe het er straks uit komt te zien. De tekeningen zijn ook te bekijken aan de buitenkant van het BIC (Mr. P.J. Troelstralaan 42).

Tekening 1 Kap

Download PDF

Tekening 1 Ontwerp

Download PDF

Tekening 2 Kap

Download PDF

Tekening 2 Ontwerp

Download PDF

Tekening 3 Kap

Download PDF

Tekening 3 Ontwerp

Download PDF

Tekening 4 Kap

Download PDF

Tekening 4 Ontwerp

Download PDF

Tekening 5 Kap

Download PDF

Tekening 5 Ontwerp

Download PDF

Tekening 6 Ontwerp

Download PDF
Planning
Vragen?

Heb je vragen over de gebiedsontwikkeling in de Oude Molenbuurt. Loop dan gerust binnen in het Buurt Informatie Centrum aan de mr. P.J. Troelstralaan 42. Elke dinsdag en vrijdag is er een inloopspreekuur tussen 10.00 en 12.00 uur.

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!