Oude Molenbuurt

Wijkvernieuwing

Oude Molenbuurt

 
Samen maken we een vernieuwde Oude Molenbuurt; kansrijk en volop in beweging. Een buurt om trots op te zijn! Modern, actief en levendig. Een buurt waar het draait om de bewoners. De vernieuwde Oude Molenbuurt is nét even anders en een tikkeltje eigenwijs. Opgeruimd en netjes.

 

’n Verdraaid mooie wiek

Woningcorporatie Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren flink in de Oude Molenbuurt. Zo werken we aan veilige loop- en fietsroutes om de buurt te verbinden met de binnenstad en zorgen we voor een vlotte aansluiting richting andere belangrijke verkeersverbindingen. Op bepaalde plekken pakken we parkeerproblemen aan en zorgen we voor voldoende groen in de buurt. We vervangen ook meteen het gemengde rioolstelsel voor gescheiden rioolstelsels. Deze stelsels zijn milieubewuster en geven minder stank- en wateroverlast.

 

We gaan voor een moderne buurt met een stadse en duurzame uitstraling tegen betaalbare maandlasten. Bestaande woningen pakken we van binnen en buiten grondig aan, zodat ze voldoen aan de woonwensen van nu. Op andere plekken vervangen we huizen door energiezuinige nieuwbouw. We vinden het belangrijk dat huidige en nieuwe bewoners zich thuis voelen in de Oude Molenbuurt. Van (jonge) gezinnen tot buurtbewoners met een zorgvraag. Daarom stimuleren we daarnaast bewonersinitiatieven die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving.

 

Al deze investeringen samen maken de Oude Molenbuurt tot ’n verdraaid mooie wiek.

 

Wijkvernieuwing

Bekijk de interactieve kaart van de Oude Molenbuurt en zie wat er verandert in deze buurt door te schuiven met de pijlen. Of bekijk de live webcambeelden uit de Mr. Groen van Prinstererlaan.

 

Planning
Vragen?

Heb je vragen over de gebiedsontwikkeling in de Oude Molenbuurt. Loop dan gerust binnen in het Buurt Informatie Centrum aan de mr. P.J. Troelstralaan 42. Elke dinsdag en vrijdag is er een inloopspreekuur tussen 10.00 en 12.00 uur.

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!