Assen Centrum


Assen Centrum

 

Het centrum van Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe in Nederland, heeft een charmante mix van historische en moderne elementen die samen een levendige sfeer creëren.
 
Kenmerken

Een van de opvallende kenmerken van het centrum is de prachtige Vaart, een kanaal dat door de stad slingert. Langs de Vaart vind je gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt over het rustige water. Niet te missen is het pannenkoekenschip aan de Kop van de Vaart. 

 

Het stadscentrum

Het stadscentrum wordt gekenmerkt door sfeervolle pleinen, zoals het Koopmansplein en het Marktplein, waar regelmatig evenementen en markten worden gehouden. Hier vind je ook diverse winkels, variërend van boetieks tot grote ketens, en ambachtelijke winkels waar lokale producten worden verkocht.

 

Het Drents Museum is een culturele parel waar bezoekers kunnen genieten van een diverse collectie, variërend van archeologische vondsten tot moderne kunst.

Voor wie van groen houdt, biedt het Asserbos een oase van rust midden in de stad. Dit prachtige bosgebied is perfect voor een ontspannen wandeling of een picknick in de natuur. Kortom, het centrum van Assen is een bruisende plek waar geschiedenis en moderniteit samenkomen, en waar voor iedereen iets te beleven is.

 

Woningbouw

In Assen is een groot tekort aan (huur)woningen. Daarom zijn we samen met woningcorporatie Actium op zoek naar locaties voor tijdelijke woningbouw. Op deze locaties willen we zogenoemde flexwoningen bouwen.

De gemeente Assen wil samen met diverse partijen in het Noorden het circulair bouwen ontwikkelen. Circulair bouwen betekent dat we gebouwen, plekken en wegen maken op een manier waarbij we zo min mogelijk spullen weggooien, geen rommel maken van de omgeving en de natuur niet onnodig belasten. Het Havenkwartier in Assen wordt omgevormd van een bedrijventerrein naar een woon-werkgebied. Ook bij het Havenkwartier staat duurzaamheid voorop. Dit betekent dat Assen de ontwikkelingen volgt en dat er volop ruimte is voor duurzame materialen en toepassing van duurzame energiebronnen.

 
Spreekuur Centrum

Heb je vragen over je buurt? Wil je een activiteit organiseren? Of gewoon even een praatje maken? Loop gerust binnen bij het spreekuur. Medewerkers van Mijn Buurt Assen (mensen van Vaart Welzijn, Actium en de gemeente Assen) zitten elke dinsdag van 14.00 – 15.00 uur voor je klaar in Antjes Taverne, Kloekhorststraat 29! En soms schuiven de boa en de wijkagent ook aan.Na het spreekuur vind je ons van 15.00 - 16.00 uur in de wijk.