• Nieuws
  • Welzijnswerk in Assen opnieuw gegund aan Vaart Welzijn

Welzijnswerk in Assen opnieuw gegund aan Vaart Welzijn

De gemeente Assen gunt de uitvoering van de maatschappelijke dienstverlening en het welzijnswerk aan Vaart Welzijn. Na een aanbestedingsprocedure kwamen zij als beste partij uit de bus. Vaart Welzijn voerde de afgelopen vier jaar ook de welzijnstaken uit in de gemeente Assen, wat onder andere in de samenwerking voor Mijn Buurt Assen naar voren komt. Het nieuwe contract geldt voor een periode van vier jaar en gaat per 1 juli 2020 in.

 

De samenwerkingsovereenkomst van Mijn Buurt Assen is meegenomen in de aanbesteding. Dit betekent dat de intensieve samenwerking continueert. Dit stelt Mijn Buurt Assen in staat om de fysieke werkzaamheden in een buurt te blijven koppelen aan sociale problemen en kansen. Zo zijn de buurtwerkplannen voor 2020 afgestemd op de wijkvisies van Mijn Buurt Assen. Een ander voordeel van de continuering is dat er voor inwoners bekende en vertrouwde gezichten blijven bestaan, wat zorgt voor meer verbinding en daardoor initiatief. Wethouder Jan Broekema: “In Assen werken we aan sterke wijken. Wijken waar we elkaar helpen, zodat iedereen in Assen naar eigen kunnen kan meedoen. Inwoners maken een wijk sterk en de buurtteams van Vaart Welzijn ondersteunen waar nodig.”

 

Werken vanuit de wijk

Inwoners van Assen kunnen naast bij Mijn Buurt Assen ook terecht bij een Buurtteam van Vaart met vragen en voor hulp bij gezondheid, financiën, opvoeden en opgroeien. Door deze ‘helpende hand’ in de wijk investeert de gemeente in preventie, ondersteuning en sociale voorzieningen dichtbij haar inwoners. Hierdoor hebben bewoners minder snel geïndiceerde en gespecialiseerde  zorg nodig. Dit geeft ruimte om bestaande middelen optimaal in te zetten. Zo krijgen inwoners de juiste ondersteuning op het juiste moment en de juiste plek.

 

Nieuwe Fase

Vaart Welzijn heeft de opdracht gekregen dit te organiseren, samen met actieve inwoners, scholen, gezondheidscentra, kerken en andere maatschappelijke organisaties in de wijk. Henny Luppes, directeur van Vaart Welzijn: “De afgelopen vier jaar hebben we vanuit Vaart Welzijn de basis mogen leggen voor de prachtige opdracht waarmee we nu een nieuwe fase ingaan. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de gemeente hiermee uitspreekt.”

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder