• Nieuws
  • Zestig jongeren, twintig hunters en drie stempelposten; Hunted Peelo!

Zestig jongeren, twintig hunters en drie stempelposten; Hunted Peelo!

Afgelopen vrijdag werd er ‘gehunt’ in Peelo! Wijkagent Erik Dekker kwam met het initiatief om Hunted naar Peelo te halen. Samen met Handhaving en politie werd er gejaagd op jongeren in de wijk. Wijkreporter Lisa Borchers nam een kijkje.

 

“Wanneer ik aankom in Peelo ben ik benieuwd hoe dit leuke initiatief ontstaan is. Ik spreek met agent Dekker en hij vertelt mij dat de politie graag een goed contact wil met de jongeren, zodat ze ook positieve ervaringen krijgen met elkaar. Ze willen graag van Peelo een gezellige wijk maken voor iedereen. Eerder had de politie al met de jongeren gevoetbald. Vanuit de jongeren kwam het idee om samen een soort combinatie van de populaire televisieprogramma’s Hunted en Het Jachtseizoen te gaan spelen. Ook team Handhaving van de gemeente wilde graag meedoen. De reactie op het initiatief was hartverwarmend. De organisatie werd overspoeld met aanmeldingen!

 

Verdekt opgesteld

De hunters bestonden naast agenten en BOA’s, ook uit undercoveragenten en snitchs. De voortvluchtigen zouden winnen als ze voor 21.00 uur drie stempels hadden gehaald bij de stempelposten. Voortvluchtigen, onderweg naar een stempelpost worden achternagezeten door hunters te voet, op fietsen, auto’s of motor. Op elke hoek stond wel een hunter. Met rode hoofden renden de voortvluchtigen voorbij. Niet ver van de eerste stempelpost stond een politiebusje verdekt opgesteld. Een voortvluchtige vertelde buiten adem, dat ze achterna werd gezeten door agenten op de fiets en in de auto. “Ze springen gewoon uit de auto en rennen achter je aan. Wat kunnen ze hard lopen, gewoon niet normaal!” Van het witte pak van een deelnemer is bijna niets meer over. Hij zag een agent op de fietst achter zich aankomen en is de bosjes ingevlucht, over een sloot gesprongen, dwars door het prikkeldraad heen. Maar de agent kreeg hem te pakken. “Als je een boef ziet, dan ga je er gewoon voor!” vertelt de agent.

 

Snitch

Eén van de deelnemers kwam teleurgesteld weer terug. Hij was net voor de finish zijn laatste leven kwijtgeraakt. Iemand had verraden dat hij in de papiercontainer zat. “Ik heb wel respect voor topcriminelen, dit is echt heel erg moeilijk!” Net zoals in het echte televisieprogramma Hunted waren de deelnemers erg paranoïde. In iedereen zagen ze wel een snitch, zelfs in mij! Waar de hunters de portofoons gebruikte om te communiceren, gebruikte de deelnemers vooral hun telefoons. Ook hielpen ouders stiekem af en toe de voortvluchtigen mee.

 

Feestje

Rond 21.00 uur waren alle boeven en hunters weer terug in ’t Markehuus. Spannende verhalen over het spel werden uitgewisseld. De eindstand was niet zo belangrijk. De avond eindigde met een speech van de wijkagent waarin hij vertelde dat hij, zijn collega’s en handhavers een erg leuke avond hadden gehad. Het bleef nog lang gezellig in ’t Markehuus, het leek haast wel een feestje! Het was een spectaculair schouwspel om te zien. Voor voortvluchtigen en hunters was het een zeer geslaagde avond!”

Foto's

Freddy Rozenveld
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

In navolging van de Superbuur actie, is de kerstbomen actie natuurlijk ook weer terug dit jaar! Wil jij e...
Lees verder
Denk mee over Marsdijk!

Denk mee over Marsdijk!

Afgelopen 30 oktober zijn we tijdens een inloopmiddag in gesprek gegaan over de speelplekken in Marsdijk....
Lees verder
Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Ieder jaar is het een feest om op 11 november zoveel kinderen met lampionnetjes te zien. In Amelterhout t...
Lees verder