• Nieuws
  • Winnaars 'Win een regenton actie' bekend!

Winnaars 'Win een regenton actie' bekend!

Het is de ‘Week van Ons water’. Een mooi moment om de tien winnaars van de regentonnen bekend te maken. Maar liefst 310 mensen stuurden het goede antwoord op de rebus in: ‘Ga voor groen! Dit kun jij doen’. Wethouder Bob Bergsma van de gemeente Assen, Marcel van Halteren van Actium en Johan Brongers van Vaart Welzijn trokken vandaag bij het Duurzaamheidscentrum Assen de namen van de winnaars. Geheel in stijl zaten alle namen in een regenton.

Bekijk snel het filmpje om te zien of jij gewonnen hebt!

 

Korting op een regenton


We hebben ontzettend veel reacties ontvangen en willen iedereen bedanken die aan de actie heeft meegedaan. Zit jouw naam er niet bij? Dat is jammer, maar wist je al dat je korting kunt krijgen op de aanschaf van een regenton? Hiervoor heeft de gemeente Assen een subsidie. Meer informatie over de subsidie vind je op de site van gemeente Assen

 

Kies een regenton

Met een regenton in je tuin of op je balkon vang je zelf eenvoudig regenwater op. Regenwater is zacht (weinig kalk) en daardoor fijn om bijvoorbeeld je planten (binnen of buiten) water mee te geven. Benieuwd of jouw tuin geschikt is voor een regenton? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Ga voor groen!


Assen maken we nog groener met meer bloemen, bijen, vogels en fijne plekjes in je eigen tuin of balkon. Samen zorgen we voor droge voeten bij hoosbuien, genoeg water in droge periodes en een gezonde omgeving voor mensen en dieren. Dat doen we door stenen te vervangen door groen, regenwater op veilige plekken op te vangen en schoon regenwater te benutten. De gemeente Assen is in de openbare ruimte aan de slag. Jij draagt bij in je eigen huis, tuin en balkon. Kijk hier voor tips.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Muurschildering roeivereniging Loon

Muurschildering roeivereniging Loon

Vorige week vertelde we over de leden van de roeivereniging die met elkaar mee schilderen aan het kunstwe...
Lees verder
Samen sporten en spelen tijdens de instuif!

Samen sporten en spelen tijdens de instuif!

Op woensdagmiddag 24 mei hebben we samen met Asser Activiteiten Naschool een open sport- en spel instuif ...
Lees verder
Opening survivalbaan Kloosterveen

Opening survivalbaan Kloosterveen

Meer dan zeven jaar geleden deed Ronald Struik uit Assen met vrienden bootcamps in de buitenlucht. Toen z...
Lees verder