• Nieuws
  • Wijkvernieuwing in De Lariks samen met bewoners

Wijkvernieuwing in De Lariks samen met bewoners

Woningcorporatie Actium heeft de intentie om 102 eengezinswoningen aan de Aar, Delft en Stroom te slopen en te vervangen door nieuwbouw. In januari zijn bewoners hierover geïnformeerd. De gemeente sluit aan bij de plannen en gaat in dezelfde periode aan de slag  met de openbare ruimte. Begin maart organiseerde Mijn Buurt Assen inloopmomenten voor bewoners en omwonenden van de buurt Aar, Delft en Stroom om mee te denken over de toekomst van hun buurt. Een groot deel van de bewoners kwam hier op af en dacht actief mee over verschillende thema’s.

 

Waarom slopen?

Actium deed onderzoek naar de staat van de woningen aan de Aar, Delft en Stroom. Onderzocht werd hoe de woningen weer helemaal konden voldoen aan de eisen van deze tijd. Daarnaast is het energiezuinig maken een belangrijke voorwaarde. Op basis van dit onderzoek en signalen uit de buurt is het plan om de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw.

 

Bewoners denken mee over de (nieuwbouw)plannen

Bij Mijn Buurt Assen gaat het om het samenwerken met bewoners. Tijdens de inloopmomenten gaven bewoners en omwonenden hun mening over diverse onderwerpen, zoals type woningen, wens om terug te komen in de buurt, duurzaamheid en directe woonomgeving (spelen, groen en verkeer). Een groot deel van de bewoners kwam naar de inloopmomenten. Meerdere bewoners hebben zich aangemeld om in een werkgroep mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de ‘nieuwe’ buurt. De ideeën uit de inloopmomenten komen in deze werkgroep op tafel. Samen ‘schetsen’ we een ideale buurt. Waar mogelijk worden wensen en behoeften van bewoners meegenomen in de concrete plannen. De verwachting is dat er in 2021 een plan op hoofdlijnen is uitgewerkt.

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder