Wijkfeest Peelo

Een gezellig weekend in Peelo! Wijkreporter Christine Eggens schreef onderstaand verslag over het buurtfeest en de braderie in Peelo.

Feest!

Op zaterdag in het winkelcentrum van Peelo, daar staat de blikvanger, een mooie grote draaimolen. Dat duidt op een feestje. De zon was erbij, ook niet onbelangrijk. Er klinkt muziek en er staan diverse kraampjes op het pleintje van het Markehuus. Op een bord voor het plein staan de activiteiten genoteerd die je kunt doen. Een mooie lange lijst van bezigheden. We bezoeken de kraampjes en horen zoveel leuke en bijzondere dingen, wat ging er een organisatie vooraf, petje af voor al het werk en inzet van de vrijwilligers (Activiteiten Commissie Peelo).

 

Barbecue tijd

De kraam van de barbecue staat vooraan. We spreken met Tinus Ensing over de verwachtiging van een drukke barbecue en kosten en mogelijkheden om dit te kunnen organiseren. Hoe het feest als klein begon en met hulp van Stila, Mijn Buurt Assen, en slager Bating, een groot buurtfeest is geworden. Je mag gratis mee eten. Het was een goed uitgedacht systeem, met oog voor de kinderen, halal eten en de veganisten. Tussen de stoelendans door naar de dames van de Sminkkraam die in de kerk het Noorderlicht staat, ze doen het prachtig!  Kindersnoetjes veranderen in een vlinder of stoere tijgers.

 

Geslaagd wijkfeest

Bij de draaimolen tref ik Joretta de beheerder van het Markehuus. Wat fijn dat alles zo goed draait. Dat is de bedoeling van vele uren van voorbereiding. Een beetje trots mag Peelo best wel zijn op dit alles, een zomer waarin ook 4 kindermiddagen werden georganiseerd en nu de afsluiting van de zomer, dit wijkfeest. Om vier uur begint de djembé groep te spelen. Rondom staat het publiek, de warmte blijft, de zon brandt, doe de ogen dicht en de trommels voeren je naar buitenland. De barbecues worden opgebouwd en om half zes kunnen de mensen eten halen. Dit loopt als een geoliede machine. Deze dag is weer onvergetelijk.

Foto's

Alex Kempers
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Wijkfeest Assen-Oost

Wijkfeest Assen-Oost

In een lange straat stonden allemaal verschilldende kraampjes. Van de adventkerk tot Veilig Verkeer Neder...
Lees verder
Opening flats Thorbeckelaan

Opening flats Thorbeckelaan

De drie flats aan de Thorbeckelaan in Assen hebben een feestje op 11 september. Mijn Buurt Assen wilde de...
Lees verder
Nieuw Groentekastje in Schakelveld

Nieuw Groentekastje in Schakelveld

Er is een nieuw groentekastje geplaatst op Sckakelveld!
Lees verder