Wijkfeest Assen-Oost

Er was van alles te doen afgelopen weekend in Assen. Wijkreporter Lisa Borchers Ging voor ons op pad en schreef een mooi verslag over het wijkfeest in Assen-Oost. Ook wijkreporter Ineke Heijting was aanwezig en maakte de bijbehorende foto's. Je leest het verslag en bekijkt de foto's hieronder. 

 

Gezellig druk

Het was al gezellig druk toen ik op het wijkfeest in Assen oost aankwam. In een lange straat stonden allemaal verschilldende kraampjes. Van de adventkerk tot Veilig Verkeer Nederland, van Icare tot een kraampje over de Drentsche taal. Voor iedereen was er wel wat te zien of te bleven. Mijn eerste stop was de kraam van Mijn Buurt Assen. Hier werd door een medewerker van het Energieloket van gemeente Assen, uitgebreid verteld over het mooie initiatief van gemeente Assen. Ik stond versteld van alle ideeën en mogelijkheden. Ik dacht dat dit loket alleen maar was voor laagdrempelige ideeën zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van spaarlampen enz., maar ze helpen ook met het van aanvragen van subsidies. Er zijn zoveel mogelijkheden om de inwoners van gemeente Assen warm door de winter te helpen, echt super. Voor de focusgroep worden nog vrijwilliger gezocht. Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met het Energieloket.

 

Van alles te doen 

Een aantal buurtbewoners stonden met zelfgemaakte producten in kraampjes. Helemaal aan het einde van de straat viel mijn oog op de kraam van de Vrolijke Vrouwen. Haar prachtige schilderij van een Dalmatier is met mij mee naar huis gegaan. Omdat er zoveel verschillende dingen te zien waren en de sfeer super gezellig was, ben ik een paar keer het straatje door gelopen. Raar eigenljk, maar iedere keer zie je toch weer andere dingen. Voor aan in de straat stond een mevrouw van 87 jaar, ze maakte ook prachtige dingen. Ik heb daar echt respect voor. Een speciaal opgezet terrasje zag er heel gezellig uit. Ook ben ik nog even gaan kijken bij de Assen Kunst Route. In het open gestelde gebouw stonden echt prachtige dingen. Met een bus kon je een ritje maken door Assen-Oost. Het was zeer geslaagd wijkfeest.

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Feestelijke wijkmarkt Lariks

Feestelijke wijkmarkt Lariks

Zaterdag 28 september, tijdens burendag, organiseren we een wijkmarkt bij Buurt Inloop Centrum (BIC). Kom...
Lees verder
Roofvogeldemonstraties Pittelo

Roofvogeldemonstraties Pittelo

De zang van Max de Amerikaanse zeearend klonk al over het veld. De vogels stonden achter een hek opgeste...
Lees verder
Wijkfeest Assen-Oost

Wijkfeest Assen-Oost

In een lange straat stonden allemaal verschilldende kraampjes. Van de adventkerk tot Veilig Verkeer Neder...
Lees verder