• Nieuws
  • Wijkbezoek Peelo - Samen kunnen we meer!

Wijkbezoek Peelo - Samen kunnen we meer!

Afgelopen dinsdag 18 mei bracht het college van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Assen een online bezoek aan Peelo. Dankzij de aanwezigheid van een aantal actieve en meedenkende bewoners was ook dit wijkbezoek een succes. Er is uitgebreid stilgestaan bij een aantal initiatieven in de wijk.

 

Samenwerking 't Markehuus met jongeren

Beheerder van wijkcentrum 't Markehuus Arie Kant vertelde over hun samenwerking met jongeren. Ze zijn actief met jongeren in gesprek om hen een plek te geven in de wijk. Gezamenlijk is er een plan gemaakt, waar een aantal activiteiten uit zijn gekomen. ’t Markehuus helpt en betrekt de jongeren om deze activiteiten te organiseren en uit te voeren. Mede door deze samenwerking neemt de overlast van hangjongeren in de wijk af.

 

Odensehuis

Het Odensehuis is een inlooplocatie voor mensen met beginnende dementie. Hier werken uitsluitend vrijwilligers. In het Odensehuis worden ze door andere bezoekers gemotiveerd om dingen te doen die ze normaal niet meer doen. De gasten die het Odensehuis bezoeken leven vaak weer helemaal op. Een mooie bijkomstigheid van het Odensehuis is ook dat de mantelzorgers wat ontlast worden.

 

Samen kunnen we meer!

Samen met elkaar kunnen we activiteiten organiseren, verbreden en versterken. Dit is onder andere ook terug te zien in de samenwerking tussen Noorderling, de winkeliersvereniging en Vaart Welzijn. Samen organiseren zij activiteiten om vereenzaming tegen te gaan. De conclusie van het wijkbezoek is dan ook; samen kunnen we meer! 

 

Wijkbezoek aan De Lariks

Het volgende wijkbezoek is aan De Lariks op dinsdag 15 juni. Meer informatie over dit bezoek vind je hier

 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder