• Nieuws
  • Wijkbezoek college aan de Lariks

Wijkbezoek college aan de Lariks

Elk wijkbezoek is anders, eigenlijk net als elke Assense wijk. Overal zien we een andere dynamiek en komen we andere thema’s tegen. Het college van burgemeester en wethouders gingen onlangs op digitaal wijkbezoek aan de Lariks en ook hier kwamen ze weer mooie en bijzondere verhalen tegen!

 

Bij het wijkbezoek aan de Lariks lag de nadruk op persoonlijke verhalen. Inwoners van de wijk gaven een kijkje in hun eigen leven en deelden hun successen, maar ook uitdagingen. Zo vertelde Francis Maria hoe hij met zijn motto ‘never give up’, het heeft weten te schoppen tot het Nederlands amputatie team voetbal. Een zeer inspirerende jongeman, die iedereen probeert te motiveren om positief in het leven te staan en meer te gaan bewegen. Want door bewegen blijf je gezond!

 

Groter sociaal leven

De Marokkaanse Naoual vertelde hoe de taal- en kookgroep in de Lariks haar heeft geholpen om de Nederlandse taal te spreken. Daarnaast kwam ze door deze groep ook met anderen in contact, waardoor haar sociale leven groter werd. Naoual heeft de ambitie om te gaan studeren aan het Drenthe College zodat ze uiteindelijk haar droom, om in een bakkerij te werken, kan realiseren. 

 

Sloop versus nieuwbouw

Wilma vertelde hoe het voor haar en buurtgenoten is om te wonen in een woning waarvan je te horen krijgt dat die op de nominatie staat voor sloop. Het slopen van je huis doet wat met je, zo vertelt ze. Maar gelukkig kan Wilma uitkijken naar een gloednieuwe woning en dat stemt haar positief. Een eigen plekje, waar ze opnieuw kan beginnen.

 

Molukse buurt

Bewoners van de Molukse buurt vertellen dat ze het jammer vinden dat het door corona alweer een tijdje geleden is dat er activiteiten zijn georganiseerd. Ze zien de verbintenis met elkaar verdwijnen. Nona en Djodjie willen gaan inspelen op de talenten van de buurt. Eén van de oudere inwoners heeft hen getriggerd een Moluks monument te maken die het verhaal en de geschiedenis van de Molukkers vertelt. Ze zouden graag zien dat buurtbewoners mede-eigenaar willen worden van dit monument. Daarnaast hopen ze dat het proces zorgt voor meer verbinding in de wijk. 

 

Prachtige verhalen en mooie initiatieven. Het college was zeer onder de indruk van het wijkbezoek aan de Lariks.

 

Volgend wijkbezoek

Door de vakantieperiode zullen er de komende twee maanden geen wijkbezoeken worden georganiseerd. In september starten we weer met een, hopelijk fysiek, bezoek aan Pittelo! Wil je hieraan meedoen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Inloopmiddag Kloosterveste over aanpassingen voetgangersgebied

Inloopmiddag Kloosterveste over aanpassingen voetgangersgebied

Inwoners, ondernemers en bezoekers van het winkelcentrum Kloosterveste ondervinden in toenemende mate hin...
Lees verder
Inwoners uit Noorderpark opgelet! Ga in gesprek met burgemeester en wethouders!

Inwoners uit Noorderpark opgelet! Ga in gesprek met burgemeester en wethouders!

Op dinsdagmiddag 12 oktober brengt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen weer ...
Lees verder
Speelmogelijkheden voor de kleintjes in Assen Oost

Speelmogelijkheden voor de kleintjes in Assen Oost

Op de speelplek naast de Buurtschuur in Assen Oost ontbreken speelmogelijkheden voor jonge kinderen. Gerd...
Lees verder