• Nieuws
  • Wijkbezoek college aan de dorpen

Wijkbezoek college aan de dorpen

Op 1 maart ging het college van gemeente Assen voor hun laatste wijkbezoek naar de dorpen van Assen. Wijkreporter Christine Eggens maakte hier een verslag van. 

 

QR codes

"Om 13 uur maakten het bestuur van het Arboretum en het college kennis met elkaar met een stevige kop koffie in de hand en stevige schoenen aan de voeten. Dit was hard nodig, want we werden over de landelijke paadjes van het Arboretum rondgeleid. Onder het lopen door het mooi aangelegde bos, wat ook wel het tweede Asserbos genoemd wordt, kwamen gesprekken op gang over de pagode in het Azië gedeelte en de uitkijktoren in het Europa gedeelte. Voor het Amerika gedeelte wordt nog naar een blikvanger gezocht. We hoorden dat de kaarten zijn geactualiseerd. Waar eerst alle bomen waren voorzien van een bordje, worden ze nu voorzien van een QR-code. Je kunt ook een boom doneren, dan komt je naam op een bordje bij de boom. We zagen zodoende ook hele "beroemde" bomen.

 

Stralende ontmoeting

De uitkijktoren van het Europa gedeelte heeft wel het één en ander aan onderhoud nodig, maar het is een fantastisch item. De jeugd is er ook dol op. Een aantal van de 30 vrijwilligers zijn dinsdags aan het werk in het bos. Dan zijn ze onder andere bezig met plastic bescherming om de jonge aanplant, om te voorkomen dat de de reeën ermee vandoor gaan. We namen afscheid bij de golfbaan. Nieuwe contacten gelegd, wensen verwoord, complimenten aan de vrijwilligers gemaakt. Kortom; het was een stralende ontmoeting. Het weer was ons gelukkig ook goed gezind!

 

De parel van Assen

Bij de Herberg van Loon werden wij onthaald met koffie, koek en een goed verhaal. De voorzitter van het bestuur van dorpsbelangen vertelde over de verkeersveiligheid in het dorp, plannen rond de speeltuin en het dorpsfeest. Het is een heerlijke plek om te wonen; vlak naast Assen en toch lekker rustig. Zullen we het de parel van Assen noemen? De mensen uit de wijk Marsdijk komen graag even buurten.

 

Fietssnelweg

Het nieuwe bestuur van dorpsbelangen heeft zich ten doel gesteld om actief bezig te zijn met met de wensen en vernieuwingen in het dorp. De veiligheid van de jeugd met betrekking tot de nieuwe fietssnelweg kwam aan de orde en de snelheidsbeperkende maatregelen voor de auto's. Afijn, de wandelschoenen waren nog aan en de koffie was op, we liepen de zaken even na.

 

Slalommen

Bij de speeltuin kregen we uitleg over de nieuw te bouwen avontuurlijke en natuurlijke speeltoestellen. De kinderen willen graag dit jaar nog genieten van leuke houten items. Later bij terugkomst in het café, zal blijken hoe hard de kinderen hadden gewerkt aan hun collages om de mooie tuin te verwezenlijken. De wandeling ging via de toegangswegen, waar een groot robuust kunstwerk zal verrijzen, naar de weg waar de auto's moeten slalommen om van Marsdijk naar Loon te rijden. 

 

Leuk Drents dorp

Bij terugkomst in de herberg werd nog een leuke actie aangeboden door de gemeente, met allemaal gratis jonge boompjes voor de dorpsbewoners. De nabespreking, de collages van de kinderen, de koffie, afspraken, ideeën over de aanpak der zaken, en niet onbelangrijk, het werd duidelijk dat er in Loon een brouwerij huist. Ik geloof dat we hier nog lang van zullen genieten. Loon, mooie woorden, actief in het bestuur, belangen voorop en wat een leuk Drents dorp met mooie mensen!"

Foto's

Jantina Mulder
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Wat zou jij doen als je voor één dag burgemeester of wethouder mocht zijn? (Filmpje!)

Wat zou jij doen als je voor één dag burgemeester of wethouder mocht zijn? (Filmpje!)

Inwoners uit Marsdijk opgelet! Heb jij altijd al eens burgemeester of wethouder willen zijn? En beslissin...
Lees verder
Een gratis kerstboom voor elke buurt!

Een gratis kerstboom voor elke buurt!

Een kerstboom brengt gezelligheid en sfeer. Daarom stellen we dit jaar weer kerstbomen beschikbaar aan in...
Lees verder
Speelmogelijkheden voor de kleintjes in Assen Oost

Speelmogelijkheden voor de kleintjes in Assen Oost

Op de speelplek naast de Buurtschuur in Assen Oost ontbreken speelmogelijkheden voor jonge kinderen. Gerd...
Lees verder