• Nieuws
  • Wat gebeurt er op het grasveld aan het Seinepad?

Wat gebeurt er op het grasveld aan het Seinepad?

Het zal je niet ontgaan zijn: er gebeurt wat bij het voetbalveld naast het Seinepad. Aanstaande vrijdag wordt daar een speeltoestel geplaatst, dat nu nog in de Geulstraat staat.

 

Wellicht heb je dit voorjaar meegekregen dat de gemeenteraad akkoord is gegaan met het Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten (BOSS)plan voor de stad. De komende jaren gaan we in Assen aan de slag met het aanpakken van de speel- en ontmoetingsplekken in de wijken. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op de website van gemeente Assen.  

 

Speelplekken in Pittelo

Voor Pittelo betekent het, dat we een aantal grotere speelplekken in de wijk gaan aanpakken. Zoals het Donaudal, maar ook het speelveld aan het Seinepad en het park. Het betekent echter ook, dat door te investeren in grotere centrale speelplekken, de speelplekken in de hofjes kunnen verdwijnen of soms wat kleiner zullen worden. In ieder geval zijn ze voor de jongere leeftijdscategorie (tot 8 jaar).

 

Waarom dan nu al een speeltoestel verplaatsen?

Helaas was de ondergrond van het speeltoestel op de oude plek niet goed meer en aan vervanging toe. Omdat we het speeltoestel niet in opslag willen zetten, maar beschikbaar willen laten blijven voor de kinderen uit Pittelo, hebben we ervoor gekozen om deze alvast op het speelveld bij het Seinepad te plaatsen. Heb je hier vragen over? Stel ze gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop eens langs tijdens het spreekuur op de dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur in de Maasstee.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder