• Nieuws
  • Warm Winterfeest in de Lariks groot succes

Warm Winterfeest in de Lariks groot succes

Afgelopen zaterdag was het gezellig in Assen. Overal waren kerstmarktjes en winterfeesten. Zo ook in de Lariks. Wijkreporter Christine Eggens ging een kijkje nemen in het BIC voor ons en maakte onderstaand verslag.

 

“Om 11 uur staan de vrijwilligers in het BIC aan de Dingspelstraat al klaar met koffie, snert en poffertjes. Als ik aan kom lopen zie ik al een TukTuk met heerlijke koffie, een poffertjeskraam wat lijkt op een springkussen. Maar dat is het niet, binnenin het luchtige kraampje worden de poffertjes gebakken. Bij de ingang van het BIC gebouw staat een dame met een kerststrik en heet iedereen van harte welkom bij dit wintergebeuren. De buurtbewoners van de Lariks hadden allemaal een uitnodiging in de brievenbus gekregen voor dit Winterfeest. Bij het inleveren van de uitnodiging kreeg iedereen een banketstaaf en allerlei leuke spullen die goed van pas komen in de winter. Zoals isolatiefolie. Handig!"

 

Warme kerstwensen

"In de uitnodiging stond dat het samenzijn in de buitenlucht zou zijn, maar dat was echt te koud, ondanks een aantal  warmtebronnen. Het vroor een paar graden dus de meeste mensen gingen snel naar binnen en genoten van een kopje koffie of snert aan een tafel binnen. In de warmte ontdooide men vlot en kwamen de mooie gesprekken op gang.  Zo kreeg ik mee dat er in de buurt wel vaker activiteiten worden georganiseerd en hoorde ik iemand vertellen dat hij bij het BIC ook taallessen volgt. Maar ook hoorde ik sommige bezoekers zeggen dat dit de eerste keer was dat ze kwamen buurten. Op kerstballen werden kerstwensen geschreven. Onder andere dat er gauw vrede zou komen, maar ook persoonlijke wensen, zoals gezondheid. Het werd ineens nog warmer van alle mooie dingen die we elkaar toewensten."

 

Buurten

"In gesprek met een vrijwilliger werd mij duidelijk dat een activiteit als deze toch echt drie maanden van tevoren al wordt bedacht. Dan begint de organisatie al! Met zes vrijwilligers kan zoiets leuks al ontstaan. Er werd mij verteld dat het gebouw vanaf maart pas in gebruik is genomen. Volgens mij wordt dat wel gewaardeerd in deze buurt!” Ook komen buurten in het BIC in de Lariks? Je vindt deze aan Dingspelstraat 2 in Assen.

Foto's

Jimmy Pattipawaej
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder