• Nieuws
  • Wandel mee door jouw toekomstige buurt

Wandel mee door jouw toekomstige buurt

De plannen voor de nieuwe woonbuurt aan de Delft zijn klaar! We nodigen je van harte uit voor een wandeling door de buurt op dinsdag 1 oktober van 16.00 tot 18.00 uur. De wandeling start op het nieuwbouwterrein aan de Aar/Delft.

 

Wat zijn de plannen?

In de nieuwe woonbuurt komen 125 woningen, waarvan 73 sociale huurwoningen en 52 koopwoningen. Er komt veel ruimte voor groen, parkeerhofjes, en spel- en speelelementen. Ook de omliggende straten (Aar, Delft, Zwin en Grift) krijgen een opknapbeurt. Het riool en de bestrating worden vervangen, er komen meer parkeervakken en de verkeersveiligheid wordt verbeterd met verhoogde kruispunten en smallere straten. Een groot deel van de Delft wordt een eenrichtingsweg en er komt meer groen in de straten, zoals gras, bomen en planten.

 

Wandeling door de buurt

Op dinsdag 1 oktober organiseren we een wandeling door de buurt. We hebben een mooie route uitgestippeld en op verschillende plekken laten we met afbeeldingen zien wat er gaat veranderen. Medewerkers van gemeente Assen en Actium zijn aanwezig om meer te vertellen en vragen te beantwoorden.

 

Je bent van harte welkom tussen 16.00 en 18.00 uur. De route begint bij de tent op het nieuwbouwterrein. We ontvangen je met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Daarna kun je samen met buurtgenoten de wandelroute volgen. Ben je slecht ter been? Geen probleem. In de tent laten we je graag de ontwerpen en afbeeldingen zien.

 

Kun je er niet bij zijn?

Vanaf 2 oktober kun je de ontwerpen en afbeeldingen ook hier via de site bekijken. Houd de pagina www.mijnbuurtassen.nl/lariks-west daarvoor in de gaten.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doe mee aan de Fotowedstrijd!

Doe mee aan de Fotowedstrijd!

Ben jij een enthousiaste fotograaf en wil je jouw mooiste foto’s van Assen delen? Doe dan mee aan de foto...
Lees verder
Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2024

Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2024

De genomineerden voor Hét compliment van Drenthe 2024 zijn bekend! Ook dit jaar zijn er vijf bijzondere D...
Lees verder
Samen Soepen in de Wijk

Samen Soepen in de Wijk

Wekelijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de wijken. Een van deze activiteiten is S...
Lees verder