• Nieuws
  • Waan je in Frankrijk op de Jeu de Boules baan in Peelo!

Waan je in Frankrijk op de Jeu de Boules baan in Peelo!

Zoek je een buitenactiviteit waarbij je goed afstand kunt houden? En wil je je deze zomer toch een beetje op vakantie in Frankrijk wanen? In Peelo kun je 'Jeu de Boules' spelen op het plein voor het Markehuus. Deze jeu de boules baan was één van de winnende wensen bij een ideeënwedstrijd en is nu uitgevoerd!

 

Wil je ook een potje spelen? Neem dan je eigen materiaal mee. Zodra het buurtgebouw weer open kan, leen je daar een set ballen en een hark.

 

Spelregels Jeu de Boules

Het doel van het spel is eenvoudig: de boules (ballen) zo dicht mogelijk bij het but (kleine balletje) werpen. Jeu de Boules speel je één tegen één (met drie ballen pp), in twee teams van twee (met drie ballen pp) of met drie aparte spelers (twee ballen pp). Doe een tos wie er mag beginnen. Dat kan zijn door het but te werpen, waarna ieder team een boule mag gooien. Wie het dichtst bij het but eindigt, mag beginnen.

 

Wanneer team 1 de eerste bal heeft gegooid, probeert team 2 een bal dichterbij het but te gooien. Hierbij mogen zowel de boule van team 1 als het but weggestoten worden. Wanneer het team dat aan de beurt is er niet in slaagt een boule dichterbij het but te plaatsen dan het vorige team, blijft dit team aan de beurt en mag het een nieuwe boule gooien. Pas wanneer het team een boule dichterbij gooit, of geen boules meer over heeft is het andere team aan de beurt.

 

Wanneer alle boules gespeeld zijn krijgt alleen het team dat een boule het dichts bij het but heeft gegooid een (of meerdere punten). Iedere boule die dichter bij het but ligt dan de beste boule van het andere team levert één punt op. Zo krijgt het team dat 2 boules dichter bij het but heeft gegooid dan de beste boule van het andere team bijv. 2 punten. Het team dat een werpronde wint, mag de volgende ronde beginnen door het but en de eerste bal te gooien. Het spel eindigt zodra een team 13 punten heeft gescoord.

 

 

 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Op 19 maart heeft de kinderraad een werkbezoek bij de Hippe Kringloop. Er komen acht raadsleden kijken ho...
Lees verder
NK Tegelwippen

NK Tegelwippen

Ook dit jaar gaan we als gemeente de strijd aan en doen we mee aan het NK Tegelwippen van 21 maart tot en...
Lees verder
Kunstig Pittelo

Kunstig Pittelo

Werkgroep Kunstig Pittelo is op zoek naar creatieve meedenkers en doeners voor het samenbrengen van versc...
Lees verder