• Nieuws
  • Gemeente Assen past voetgangersgebied Kloosterveste aan

Gemeente Assen past voetgangersgebied Kloosterveste aan

 

Update 7 juli 2022

 

Kloosterveste is een gezellig en knus winkelcentrum. Veel inwoners van Kloosterveen halen hier hun dagelijkse boodschap of stukje kaas. Helaas zijn er ook geluiden van inwoners die het niet prettig vinden dat ze als voetganger soms van de sokken worden gereden door fietsers. Gemeente Assen gaat daarom het voetgangersgebied veiliger en aangenamer maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers.

 

In het voetgangersgebied zijn (brom)fietsers en ander verkeer nu nog toegestaan. Daardoor ervaren mensen regelmatig hinder of onveilige situaties. Gemeente Assen heeft daarom, in overleg met bewoners en ondernemers, een plan gemaakt om in een deel van het gebied alleen voetgangers toe te staan. Vorig jaar is dit plan al eens besproken tijdens een inwonersbijeenkomst in MFA Kloosterveste. Met de input die hier is opgehaald is het plan nog verder aangepast.

 

Inmiddels is hier een officieel verkeersbesluit voor genomen. Vanaf maandag 11 juli worden een aantal werkzaamheden uitgevoerd om het gebied aan te passen. Er komen aangepaste borden bij de ingang van het gebied en de bestrating wordt aangepast, zodat duidelijk is waar gewandeld en waar gefietst en gewandeld mag worden.

 

Meer informatie

 

Wil je meer weten over de maatregelen en de situatieschets voor het voetgangersgebied? Bekijk hier het verkeersbesluit met bebordingsplan en plattegrond.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Actium sloopt 143 woningen in Oude Molenbuurt Assen

Actium sloopt 143 woningen in Oude Molenbuurt Assen

Woningcorporatie Actium gaat de komende tijd in totaal 143 woningen slopen in Assen. Sloopbedrijf Revoort...
Lees verder
Kinderbingo in Marsdijk

Kinderbingo in Marsdijk

Vrijdag 16 juli is er voor de kinderen een Bingo georganiseerd in het Anne Frank Park in Marsdijk.
Lees verder
Resultaten bingo-actie de Lariks

Resultaten bingo-actie de Lariks

Afgelopen vrijdag maakten we de winnaars van de bingo-actie in de Lariks al bekend. Maar behalve winnaars...
Lees verder