• Nieuws
  • Tuintjes opknappen met de Mijn Buurt Assen bakfiets

Tuintjes opknappen met de Mijn Buurt Assen bakfiets

Heb jij 'm al gezien? De MBA-bakfiets in de Lariks? In mei heeft de bakfiets stickers gekregen en is nu door de aangebrachte huisstijl, goed herkenbaar als MBA-bakfiets. Mark Jongstra, buurtondersteuner van Vaart Welzijn, rijdt met de bakfiets door heel Assen. Hij knapt tuintjes op van mensen die dat zelf om verschillende redenen niet meer kunnen doen. Zijn bakfiets is volgeladen met onder meer een bladblazer, heggenschaar, schoffel, schop of hark. Mark: "Ik kom met name in de Lariks, Pittelo en Marsdijk en inmiddels ook in Peelo. Ik ben blij dat de bakfiets nu ook een accu heeft." 

 

Op de bakfiets kan ook een huif en stoeltjes voor kinderen kunnen erin worden gezet. Ook kunnen we de bakfiets goed gebruiken om spullen te vervoeren als er een evenement of bijeenkomst is. De bakfiets kunnen we dan gewoon laten staan als promotie van Mijn Buurt Assen.  

 

Gespecialiseerd in oerwoudtuinen

Mark krijgt zijn opdrachten van woningbouwvereniging Actium en ook van MBA-collega’s. "Meestal is het gras veel te hoog. Maar als de tuin echt verwaarloosd is, het gras twee jaar lang niet meer gemaaid, dan zijn er vaak ook bomen gaan groeien. Vanuit het raam in de woonkamer zie je dan vaak niets meer. "Ik ben gespecialiseerd in zulke oerwoudtuinen", zegt hij gekscherend. Ook gebruikt hij de bakfiets om het groen te onderhouden bij enkele buurthuizen zoals De Dissel of het Rode Kruisgebouw.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder