• Nieuws
  • Tuintjes opknappen met de Mijn Buurt Assen bakfiets

Tuintjes opknappen met de Mijn Buurt Assen bakfiets

Heb jij 'm al gezien? De MBA-bakfiets in de Lariks? In mei heeft de bakfiets stickers gekregen en is nu door de aangebrachte huisstijl, goed herkenbaar als MBA-bakfiets. Mark Jongstra, buurtondersteuner van Vaart Welzijn, rijdt met de bakfiets door heel Assen. Hij knapt tuintjes op van mensen die dat zelf om verschillende redenen niet meer kunnen doen. Zijn bakfiets is volgeladen met onder meer een bladblazer, heggenschaar, schoffel, schop of hark. Mark: "Ik kom met name in de Lariks, Pittelo en Marsdijk en inmiddels ook in Peelo. Ik ben blij dat de bakfiets nu ook een accu heeft." 

 

Op de bakfiets kan ook een huif en stoeltjes voor kinderen kunnen erin worden gezet. Ook kunnen we de bakfiets goed gebruiken om spullen te vervoeren als er een evenement of bijeenkomst is. De bakfiets kunnen we dan gewoon laten staan als promotie van Mijn Buurt Assen.  

 

Gespecialiseerd in oerwoudtuinen

Mark krijgt zijn opdrachten van woningbouwvereniging Actium en ook van MBA-collega’s. "Meestal is het gras veel te hoog. Maar als de tuin echt verwaarloosd is, het gras twee jaar lang niet meer gemaaid, dan zijn er vaak ook bomen gaan groeien. Vanuit het raam in de woonkamer zie je dan vaak niets meer. "Ik ben gespecialiseerd in zulke oerwoudtuinen", zegt hij gekscherend. Ook gebruikt hij de bakfiets om het groen te onderhouden bij enkele buurthuizen zoals De Dissel of het Rode Kruisgebouw.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

In navolging van de Superbuur actie, is de kerstbomen actie natuurlijk ook weer terug dit jaar! Wil jij e...
Lees verder
Denk mee over Marsdijk!

Denk mee over Marsdijk!

Afgelopen 30 oktober zijn we tijdens een inloopmiddag in gesprek gegaan over de speelplekken in Marsdijk....
Lees verder
Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Ieder jaar is het een feest om op 11 november zoveel kinderen met lampionnetjes te zien. In Amelterhout t...
Lees verder