• Nieuws
  • Summervibes tijdens de Burendag in Amelterhout

Summervibes tijdens de Burendag in Amelterhout

In Amelterhout houden ze wel van een feestje. En daar is Burendag een mooie gelegenheid voor. Afgelopen zaterdag 23 september nam onze wijkreporter Christine Eggens een kijkje bij de Burendag bij Amelterhout en schreef onderstaand verslag.

 

We noemen het Summer vibes en dat is op 23 september gek genoeg ook nog eens de werkelijkheid. Het is heerlijk weer, er klinkt muziek op het grote grasveld en kinderen spelen op springkussens als de stormbaan en de gladiator waarbij je moet denken aan een kussengevecht.

Op het veld waar ook een paar partytenten staan, worden hele leuke spullen verhandeld die nog goed bruikbaar zijn.  Ook de opritverkoop was goed georganiseerd. Ik ging enthousiast op pad en kwam in garages en opritten de mooiste dingen tegen.

 

Heitje voor een karweitje

Wie kent het niet? Dat heb ik vroeger ook gedaan. Hier is het de klussendienst die vandaag opgeroepen kan worden voor een klusje. Bij een van de opritten werd mij duidelijk dat daar geklust werd en ik mocht het ook bewonderen. Daar waren 3 kastjes aan de wand bevestigd. Heel leuk gedaan en het klussenteam deed het met een glimlach. Ook voor een glimlach want geld kwam er niet aan te pas.

 

spelletjes

In een tent op het veld stonden verschillende spelletjes opgesteld om met elkaar sportief aan de slag te gaan. De spiraal waarbij je koelbloedig de stok langs de spiraal naar het eindpunt moet brengen was geliefd bij de jeugd.

 

Gezellige afsluiter

Er was gedurende de dag koffie en koek in de tent maar 's avonds kwamen de mensen uit de buurt allemaal wat lekkers brengen om er een gezellige barbecue van te maken. Aan de statafels werd gezellig gekletst met de buren en we hoorden over het ontstaan van de buurt 50 jaar geleden en de initiatieven 10 jaar geleden om de buurt te moderniseren. De kinderen hadden nog veel plezier met de marshmallows boven een vuurtje.

 

Iedereen kon terug kijken op een geslaagde burendag en moe maar voldaan ging ook het activiteitenteam bij zonsondergang naar huis.  

Foto's

Jimmy Pattipawaej
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doorhappen en Doortrappen

Doorhappen en Doortrappen

Fiets je mee? Op 11 juni organiseert Doortrappen in Drenthe een fietstour.
Lees verder
Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder