• Nieuws
  • Sport en spel aan het Rochtplein

Sport en spel aan het Rochtplein

Op woensdag 13 december konden buurtbewoners op het veldje aan het Rochtplein op de koffie komen. Er komen namelijk nieuwe speeltoestellen. Daarnaast wordt het sportveld opgeknapt. Wijkreporter Christine Eggens nam een kijkje.

Warm welkom

“Wanneer ik aan kom zie ik al gezellige partytenten en een koffiebar. Daarnaast zelfs een heuse soepbar. Alles om de belangstellenden een beetje warm te onthalen. De leverancier van de speeltoestellen, Kompan, had samen met Mijn Buurt Assen een stemronde georganiseerd. In de stand van Kompan lagen voorbeelden van speelveldjes waar je een stickertje bij mocht plakken. Drie verschillende opstellingen van leuke toestellen.

In gesprek met de buurt

De bewoners rondom het veldje waren uitgenodigd om in gesprek te gaan over de keuzemogelijkheden van de speeltoestellen. Ondanks dat het een gure dag was, kwamen er veel mensen langs om te praten over de invulling van het speelveldje. De ouders van de ongeveer 25 kinderen hebben hier al vaker overleg over gehad en mogen nu keuzes maken. Natuurlijk kregen de kinderen zelf ook de mogelijkheid om hun favoriete toestel aan te geven. Kinderen die wilden stemmen kregen twee groene stickers om te plakken bij het toestel waar ze het meeste plezier aan zouden beleven. De schommels en glijbaan kwamen in alle plannen terug, maar er was daarnaast ook nog genoeg andere keuze. Het klimtoestel van verschillende formaten was favoriet. 

Plannen

De plannen zijn een goede stimulans om in het voorjaar lekker met elkaar buiten te spelen. De kinderen in deze buurt houden niet van binnen zitten is me verteld, dus dat komt mooi uit. In de Prooststraat, aan de andere kant van het huizenblok, is een sportveld waar lekker tegen een bal geschopt mag worden. Daar komen nieuwe doelen en een aanpassing op het hek, zodat de bal niet op de straat rolt.

 

Na het bespreken van alle wensen was het tijd om huiswaarts te keren en de stemmen te tellen. Aan mijn koude tenen voelde ik aan dat het nu te koud was om te blijven, maar vanaf april zou ik zomaar kunnen blijven zitten op de nieuwe toestellen aan het Rochtplein!”

Foto's

J. Boetes
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder