• Nieuws
  • Spelen, beleven en ontmoeten tijdens het Podium Zomer!

Spelen, beleven en ontmoeten tijdens het Podium Zomer!

Het is bijna zover: van maandag 16 augustus t/m zaterdag 21 augustus staat Podium Zuidhaege in het teken van Podium Zomer. Een week lang kan iedereen tot en met 12 jaar oud meedoen aan creatieve workshops op het gebied van dans, circus, theater, digital art, beeldende kunst en muziek. Naast workshops zijn er to­ffe voorstellingen en activiteiten voor de allerkleinsten. En dat allemaal gratis! 

 

Creatieve workshops 

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er van 10:00 tot 16:00 uur de hele dag door workshops te volgen. En het leuke is: je kan samen met je kinderen heel eenvoudig hun eigen programma samenstellen. Dit doe je door op de website van Podium Zuidhaege een gratis plekje te reserveren voor elke workshop die zij interessant vinden. Hoe hun Podium Zomer eruitziet, bepalen ze zelf!

 

Voorstellingen 

Naast workshops zijn er op woensdag en zaterdag twee gratis jeugdtheatervoorstellingen te bezoeken. In de voorstelling KONING WILLEM WIL’M! (4+) van Harro van Lien maak je kennis met de hebberige koning Willem die alles krijgt wat hij maar hebben wil. Of vier samen met de andere dieren feest in het dierenbos tijdens de poppenvoorstelling DAS DOET DWAAS (3+) van Theatra. Twee laagdrempelige voorstellingen voor jong en oud. Ook (en misschien wel júist) een aanrader als je voor het eerst met je kinderen het theater wilt bezoeken. 

 

Voor het hele gezin 

Podium Zomer is een belevenis voor het hele gezin. Ouders en/of grootouders zijn samen met hun kinderen de hele dag welkom in Podium Zuidhaege. Op het buitenterras en in het theatercafé kunnen kinderen zich ook tussen de workshops door kunnen vermaken. Zo zijn er Oud-Hollandse spelletjes, een stoepkrijtwedstrijd, gratis suikerspin en popcorn en een heerlijke crêpe tijdens de lunch.

 

Opgeven

Opgeven voor de workshops op de voorstellingen is wel zo handig en kan via podiumzomer.nl. Wees er snel bij, want vol is helaas vol!  

 

Podium Zomer is een initiatief van Podium Zuidhaege en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, Gemeente Assen en ICO. 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stickeren en virtuele punaises prikken in Noorderpark

Stickeren en virtuele punaises prikken in Noorderpark

De komende jaren pakken we projecten op rond de Nobellaan, de Klenckestraat en de Mr. Groen van Prinstere...
Lees verder
Samen met Univé de handen uit de mouwen tijdens NLDoet!

Samen met Univé de handen uit de mouwen tijdens NLDoet!

Mijn Buurt Assen draagt de hondenspeeltuin in Assen-Oost een warm hart toe. Het is een mooie plek op land...
Lees verder
Dit jaar iets anders dan de kerstbomenactie....

Dit jaar iets anders dan de kerstbomenactie....

Alles is anders dit jaar. Daar zijn we het wel over eens met z'n allen. Helaas betekent dit ook voor onze...
Lees verder