• Nieuws
  • Speeltuinplan Iepenlaan, Oosterhoutje en Oosterhoutstraat

Speeltuinplan Iepenlaan, Oosterhoutje en Oosterhoutstraat

Op 9 februari werden de plannen over de herinrichting gedeeld voor de drie velden voor de Iepenlaan, Oosterhoutje en de Oosterhoutstraat. Wijkreporter Christine Eggens nam een kijkje en schreef onderstaand verslag. 

 

Het Speelplan, meepraten en denken

Op het veld van de Iepenlaan staan de voorbeelden opgesteld van de plannen voor de 3 velden waar de herinrichting plaats vindt. In de Partytent is het druk. Er is goed gehoor aan gegeven dat er vanmiddag over de plannen gesproken  kan worden. Buiten is het nat en koud en modderig, in de tent is het warm en kun je de koffie ruiken. Er is ook een broodje warm vlees voor de liefhebber. Maar daar gaat het niet over. Het gesprek gaat over de speelvelden. Er zijn nog  verschillende meningen over de invulling van de grasvelden. Er liggen pennen en formulieren op de tafels om de mening op te schrijven en er zijn verschillende mensen van Mijn Buurt Assen en Speelplan om mee te praten of vragen aan te stellen.

 

Verschillende meningen 

Het plan met de bankjes en de vele planten gooide hoge ogen, terwijl een ander plan voor veel discussie zorgde. Men zag graag voetballende jeugd en de kinderen hadden er ook zichtbaar plezier aan op het veld. Ook de plaats voor de tent voor zomeractiviteiten werd aangewezen. Er is een inspraakavond aan voorafgegaan en de plannen gepresenteerd maar er valt nog het één en ander over te zeggen voordat de speelplek wordt ingericht. Het is fijn dat de buurt zo meedenkt dat was ook de bedoeling van deze middag.

 

We hopen dat de kinderen straks een fijne plek hebben om samen te komen en sportief bezig te zijn. De bloementuin is voor iedereen een verademing en kan voor vele mooie momenten zorgen.

Foto's

Freddy Rozenveld
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder