• Nieuws
  • Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen die uitgenodigd waren om het begin van de sloop van deze vier flats mee te maken. Door Actium worden vier nieuwe flats gebouwd, volledig naar de nieuwe wensen van deze tijd. In deze flats is plaats voor 96 nieuwe appartementen. Onze wijkreporter topper Christine Eggens was aanwezig en schreef onderstaand verslag. 

 

Toe aan vervanging 

De flats die in de jaren 60 gebouwd waren, zijn nu aan vervanging toe. De mensen op de stoep kunnen hierover mooie verhalen vertellen. Ze hebben de buurt zien ontstaan en hebben er met plezier gewoond. Sommige mensen woonden er wel 40 jaar en bleven in deze buurt wonen. Sinds februari staat de flat leeg en zijn alle materialen eruit gehaald om duurzaam te worden hergebruikt of vernietigd.

 

Upgrade voor de buurt

We kregen koffie en koek aangeboden door Mijn Buurt Assen als de grote vrachtwagens en grijpers arriveren. Voor sommigen is het wel emotioneel om de oude woning gesloopt te zien worden, maar de meeste mensen zijn nieuwsgierig naar de nieuwbouw. Er is voor deze gebeurtenis veel belangstelling. Dit is dan ook wel een primeur, er is nog nooit eerder door Actium een sloopfeest gegeven. Ook omwonenden zijn benieuwd naar de nieuwe woningen, wat toch een mooie upgrade voor de buurt zal zijn. De nieuwbouw zal wel gepaard gaan met wat je noemt een bouwput en veel bedrijvigheid, maar dat nemen ze voor lief. 

 

Laat de sloper zijn werk maar doen

Als dan toch de grijper zijn positie inneemt en de eerste hap uit de flat neemt, houdt iedereen de adem in en komen de mobieltjes in de lucht. Alles voor het perfecte plaatje, als herinnering aan je oude huis. Heel voorzichtig werd begonnen, maar al snel werd een grote profielbalk gebruikt om sneller de muur te slopen. Dat is wel indrukwekkend om te zien. Na drie kwartier keren wij huiswaarts, laat de sloper zijn werk maar doen.

Foto's

Ineke Heijting

Wijkvernieuwing

Assen-Oost
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder