• Nieuws
  • Sinterklaasfeest in Amelterhout

Sinterklaasfeest in Amelterhout

Op zaterdag 2 december was er een gezellig Sinterklaasfeest op het veldje in Amelterhout. Genieten voor jong en oud. Wijkreporter Christine Eggens nam een kijkje en schreef onderstaand verslag.

 

Een grote tent was opgezet en daarin, in grote potten, pruttelde er chocolademelk, koffie en thee. Ook een lekkere tompouce en pepernoten ontbraken natuurlijk niet. Er waren zelfs kinderen met een opdracht, chef chocola, schepte vrolijk ieders bekertje vol chocomelk en piet pepernoot vulde steeds alle bakjes op de tafels. In de namiddag zou de Sint komen en alles stond al klaar om hem te ontvangen. Een grote stoel  met een prachtig verlicht podium.

 

Dansen en zingen

Om 5 uur kwam Sinterklaas het veld op lopen. We hadden al een paar Sinterklaasliedjes gezongen en de kinderen hadden al gedanst met Anna. Wie stil bleef staan kon het wel eens koud krijgen, dus iedereen deed mee. Sinterklaas had wel zes roetveegpieten bij zich. Wat konden ze zingen en dansen. Er stonden bankjes klaar voor de kinderen, maar het was veel te leuk om mee te doen met de dansjes van de pieten. Zelfs Sinterklaas danste mee. Er werd zelfs een polonaise gelopen en wie wilde mocht ook zingen voor de microfoon.

 

Cadeautjes voor de kinderen 

De kinderen mochten ook bij Sinterklaas komen en een mooie tekening inleveren of iets vertellen. Toen ze moe waren van het feest, kregen ze allemaal een cadeautje van Sinterklaas, een zakje met chocolademunten en een mooie jojo. Toen iedereen zijn cadeautje had, kwamen er honderden zeepbellen uit een machine en er schoten ook nog vuurwerkfonteinen de lucht in. Het was een prachtig spektakel in de inmiddels donkere nacht. De Sint beloofde volgend jaar weer naar Amelterhout te komen en moest echt weer door naar andere kinderen. Jong en oud hebben zich goed vermaakt bij dit feest in de openlucht. Zo had ik het nog nooit meegemaakt, een uur muziek en dans en spektakel, met veel buurtgenoten op een veldje. Wat een feest.

 

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Op een beschutte plek, op het uiterste puntje van Pittelo ligt de speeltuin van het Donaudal. Hier is de ...
Lees verder
Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Op zaterdag 24 februari tussen 12.00-17.00 uur vindt voor de tweede keer het Festival “Peelo Kleurt, Kuns...
Lees verder
Samen houden we de wijk schoon

Samen houden we de wijk schoon

Akke Amsing en haar man ruimen zwerfval op in hun wijk Pittelo. Zo'n drie keer in de week loopt Akke met ...
Lees verder