• Nieuws
  • Sfeervol onthaal nieuwe bewoners Mr. P.J. Troelstralaan

Sfeervol onthaal nieuwe bewoners Mr. P.J. Troelstralaan

Gisteren was de sleuteloverdracht voor de eerste bewoners van de nieuwbouw appartementen aan de Mr. P.J Troelstralaan eindelijk daar. Ondanks de coronamaatregelen kregen de huurders toch een knus onthaal van directeur-bestuurder van Actium Monique Boeijen. Onze medewerkers rolden letterlijk een rode loper uit en plaatsten gezellig verlichte Kerstbomen om iedereen welkom te heten in hun nieuwe huis.

 

Duurzaam en groen

In totaal beschikt het complex over 408 zonnepanelen om alle woningen en gemeenschappelijke ruimtes van stroom te voorzien. Alle 45 energiezuinige woningen hebben een eigen terras of balkon. Aan de achterkant van het appartementencomplex is een afgesloten binnenruimte aangelegd met 53 parkeerplaatsen, waarvan zes zijn voorzien van een laadpaal voor elektrische auto’s. Het komende jaar leggen wij de openbare ruimte aan de voorzijde van het gebouw aan. Deze ruimte gaat in ieder geval over een aantal wadi’s beschikken die het overtollige regenwater opvangen.

 

Klompé

Op 4 december overhandigde Brands Bouw officieel de sleutels van het complex aan woningcorporatie Actium. Een mooi moment om ook de naam van het gebouw te onthullen; Klompé. Vernoemd naar Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van ons land. En één van de belangrijkste grondleggers van onze verzorgingsstaat en de komst van de bijstandswet.

 

Wijkvernieuwing

We investeren momenteel flink in de Oude Molenbuurt. Met een grootschalige wijkvernieuwing worden bestaande woningen van binnen en buiten grondig aangepakt en energiezuinig gemaakt. In de afgelopen jaren is de buurt al op veel plekken zichtbaar opgeknapt. Daarnaast zijn verouderde woningen gesloopt en bouwt Actium duurzame nieuwbouw terug. Samen met bewoners worden plannen gemaakt en initiatieven opgezet die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving in de Oude Molenbuurt.

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder