• Nieuws
  • Sfeervol onthaal nieuwe bewoners Mr. P.J. Troelstralaan

Sfeervol onthaal nieuwe bewoners Mr. P.J. Troelstralaan

Gisteren was de sleuteloverdracht voor de eerste bewoners van de nieuwbouw appartementen aan de Mr. P.J Troelstralaan eindelijk daar. Ondanks de coronamaatregelen kregen de huurders toch een knus onthaal van directeur-bestuurder van Actium Monique Boeijen. Onze medewerkers rolden letterlijk een rode loper uit en plaatsten gezellig verlichte Kerstbomen om iedereen welkom te heten in hun nieuwe huis.

 

Duurzaam en groen

In totaal beschikt het complex over 408 zonnepanelen om alle woningen en gemeenschappelijke ruimtes van stroom te voorzien. Alle 45 energiezuinige woningen hebben een eigen terras of balkon. Aan de achterkant van het appartementencomplex is een afgesloten binnenruimte aangelegd met 53 parkeerplaatsen, waarvan zes zijn voorzien van een laadpaal voor elektrische auto’s. Het komende jaar leggen wij de openbare ruimte aan de voorzijde van het gebouw aan. Deze ruimte gaat in ieder geval over een aantal wadi’s beschikken die het overtollige regenwater opvangen.

 

Klompé

Op 4 december overhandigde Brands Bouw officieel de sleutels van het complex aan woningcorporatie Actium. Een mooi moment om ook de naam van het gebouw te onthullen; Klompé. Vernoemd naar Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van ons land. En één van de belangrijkste grondleggers van onze verzorgingsstaat en de komst van de bijstandswet.

 

Wijkvernieuwing

We investeren momenteel flink in de Oude Molenbuurt. Met een grootschalige wijkvernieuwing worden bestaande woningen van binnen en buiten grondig aangepakt en energiezuinig gemaakt. In de afgelopen jaren is de buurt al op veel plekken zichtbaar opgeknapt. Daarnaast zijn verouderde woningen gesloopt en bouwt Actium duurzame nieuwbouw terug. Samen met bewoners worden plannen gemaakt en initiatieven opgezet die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving in de Oude Molenbuurt.

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Wijkvernieuwing in De Lariks samen met bewoners

Wijkvernieuwing in De Lariks samen met bewoners

Woningcorporatie Actium heeft de intentie om 102 eengezinswoningen aan de Aar, Delft en Stroom te slopen ...
Lees verder
Samen wandelen in het Asserbos

Samen wandelen in het Asserbos

Zou jij wel wat meer contact willen met stadsgenoten? En vind je het leuk om te wandelen? Doe dan mee met...
Lees verder
Hekwerk bij de Pittelstee geplaatst

Hekwerk bij de Pittelstee geplaatst

Eerder vertelden we op deze plek al het verhaal van de Kinderboerderij in Pittelo. Vorige week werd het o...
Lees verder