• Nieuws
  • Schoffelen in de Schildersbuurt

Schoffelen in de Schildersbuurt

Op 21 april was het Tuintjesdag in de Schildersbuurt. Het was één van de eerste mooie dagen om de tuin weer klaar te maken voor de zomer! Onze wijkreporter Christine nam een kijkje.
 

“In de Schildersbuurt worden op termijn huizen afgebroken en komen er nieuwe woningen. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend. Wat wel bekend is dat we deze zomer nog van al het groen en terrasjes mogen genieten. Daarom hebben Mijn Buurt Assen, Actium en Ad Hoc samen met vrijwilligers en bewoners een Tuintjesdag georganiseerd. In één middag tijd hebben bewoners een mooi begin gemaakt om weer van de tuin te genieten. Er stonden twee grote containers voor het tuinafval. Alle overbodige tuinspullen, hout, stenen en snoeiafval mocht er in.

 

Foodtruck

De Schildersbuurt is een gezellig buurtje waar iedereen elkaar kent. De mensen die er nu nog wonen willen tot het laatst wachten met verhuizen. Daarna willen ze zeker weer terug verhuizen naar de nieuwe woningen die gebouwd worden. Na het harde werk in de tuintjes kon men de werkhandschoenen even in de zak steken en wachtte er aan de bosrand een foodtruck. Hier werden lekkere broodjes hamburgers gebakken. De lucht van de barbecue lokte iedereen naar de tafeltjes. Onder het eten kon men nog even napraten over de tuinen, het werk dat verzet was en de containers die best vol zaten. Met de zon, het eten en de mensen was het een prachtige dag!”

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

In navolging van de Superbuur actie, is de kerstbomen actie natuurlijk ook weer terug dit jaar! Wil jij e...
Lees verder
Denk mee over Marsdijk!

Denk mee over Marsdijk!

Afgelopen 30 oktober zijn we tijdens een inloopmiddag in gesprek gegaan over de speelplekken in Marsdijk....
Lees verder
Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Ieder jaar is het een feest om op 11 november zoveel kinderen met lampionnetjes te zien. In Amelterhout t...
Lees verder