• Nieuws
  • Schilderworkshop kloosterveen

Schilderworkshop kloosterveen

Op 30 april is de Schilderworkshop in Kloosterveste onder de naam “kunstenaars nemen te tijd” gestart. Onze wijkreporter Christine Eggens was aanwezig bij de eerste les en schreef onderstaand verslag.

 

Het is een mooi uitgangspunt om kunst en cultuur naar de wijk te brengen. De cultuurcoach Djodjie Rinsampessy  verteld hoe belangrijk het is om samen creatief bezig te zijn met wijkgenoten, in dit gezelschap ook stadsgenoten, kunst is tenslotte voor iedereen.

 

De kunstenaar

In zes lessen gaan de cursisten leren schilderen met acrylverf.  Dit is de eerste avond en dan staat er op het programma dat we gaan kennismaken met de kunstenaar en de materialen. Ook de acht cursisten maken even kennis met elkaar. De workshopleider is Noyan en verteld ons dat hij al schildert vanaf zijn twaalfde. Hij kan grafisch ontwerpen en decoreren. In Turkije had hij een reclamebedrijf. In 1990 vertrok hij naar Nederland en sinds 15 jaar is Noyan Assenaar. Bij Vaartwelzijn kan hij nu zijn kennis overdragen aan nieuwe schilders.

 

De workshop

 

We  gaan van start met informatie over schilderen, de kleuren in de schilderkunst en de kwasten. De kwasten voor acrylverf konden we bekijken en ze zijn vrij grof, het worden dan ook vrij grote schilderijen, het voorbeeld was naar schatting wel A2 formaat. Na de pauze liet Noyan (zijn artiestennaam) zien, wat de bedoeling was. Hij had een groot vel papier en een brede kwast, de drie primaire kleuren rood, geel, blauw en zwart en wit op een palet met daarnaast een pot water. De zwart en wit heten in de kunst donker en licht. Samen zagen we een schilderij ontstaan, met een paarse lucht en donkergroene bergen. Met acrylverf kun je vrij snel werken, werd ons verteld, dus de verrassing van beboste bergen en sneeuw op de toppen liet niet lang op zich wachten. Ook het contrast werd nog benoemd. De volgende keer zullen we zelf de kwast pakken en nu waren de twee uren alweer om.

Nieuwsgierig naar ons eigen kunnen, huiswaarts. Met een heleboel informatie, maar kunstenaar worden we een week later.

Foto's

Jimmy Pattipawaej
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder
Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Vorig jaar vertelden we al dat de oude, vertrouwde Wijk met Pit palen bij de entree van de wijk compleet ...
Lees verder