Samen Soepen in de Wijk

Wekelijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de wijken. Een van deze activiteiten is Samen Soepen in de Wijk. Onze wijkreporter Christine Eggens pakte haar pen en ging langs bij deze activiteit. Ze schreef onderstaand verslag hoe deze activiteit eruit ziet.

 

Op 10 oktober heeft Annet In haar winkel ‘Firma Leuk’ de spullen klaargezet. We gaan soepen. In de winkel staat een grote tafel en er zitten mensen koffie te drinken. Ik overdenk de mogelijkheden wat er onder het soep eten gezegd moet worden. Dat heeft vast iedereen wel eens, je probeert iets nieuws en dan twijfel je, of ‘wat wordt er van mij verwacht ‘. Totaal onnodig zo blijkt. We zijn met zeven dames om de tafel. Mijn Buurt Assen heeft in deze winkel de mogelijkheid gezien om een ontmoetingsplaats te creëren. Een samenzijn om even een ander te spreken, over alledaagse dingen. Je praat over jezelf, of wat je is overkomen, wat je graag  zou willen of hoe je nieuwe woning je bevalt.  Als de koffie op is komen de soeppannen tevoorschijn en verrast Annet ons met hapjes. We konden kiezen  uit, pindasoep of courgette broccoli met spekjes. Even was het stil aan de tafel, we genieten van de soep. Wat is het gezellig, je krijgt onder het eten een gesprek,  er is waardering, begrip, je krijgt tips en er wordt ook gelachen.

 

Kletspot

Er staat ook een kletspot op tafel, voor als je even niks weet te zeggen. We hebben de kaartjes niet nodig, maar toch was ik nieuwsgierig wat er op staat. De volgende keer moet je de pot maar eens openen, de vragen en teksten zijn soms brutaal, een eyeopener of heel grappig, dat was dus weer een ontdekking.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doe mee aan de Fotowedstrijd!

Doe mee aan de Fotowedstrijd!

Ben jij een enthousiaste fotograaf en wil je jouw mooiste foto’s van Assen delen? Doe dan mee aan de foto...
Lees verder
Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2024

Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2024

De genomineerden voor Hét compliment van Drenthe 2024 zijn bekend! Ook dit jaar zijn er vijf bijzondere D...
Lees verder
Samen Soepen in de Wijk

Samen Soepen in de Wijk

Wekelijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de wijken. Een van deze activiteiten is S...
Lees verder