• Nieuws
  • Samen met Univé de handen uit de mouwen tijdens NLDoet!

Samen met Univé de handen uit de mouwen tijdens NLDoet!

Mijn Buurt Assen draagt de hondenspeeltuin in Assen-Oost een warm hart toe. Het is een mooie plek op landgoed Valkenstijn, waar baas en hond even heerlijk kunnen ontspannen. In het verleden heeft Mijn Buurt Assen de hondenspeeltuin dan ook ondersteund met een financiële bijdrage. In maart van dit jaar, tijdens de voorbereidingen van de Landelijke Opschoondag, is Mijn Buurt Assen in contact gekomen met Univé Noord-Nederland en is er een leuke samenwerking ontstaan. Die samenwerking hebben we voortgezet tijdens NLDoet, bij het aanpakken van de hondenspeeltuin. Carolien Roode, medewerker van Univé vertelt hier meer over.

 

“Na de Landelijke Opschoondag is het idee ontstaan om mijn persoonlijke sponsorbudget, samen met dat van twee andere Univé collega’s, in te zetten voor de Hondenspeeltuin Assen-Oost. Als (ex) Assen-Oost bewoner en trotse hondenbezitter ben ik daar regelmatig met mijn hond te vinden en ik vond dat de hondenspeeltuin wel wat liefde en aandacht kon gebruiken”, vertelt Carolien. “Sponsoring ging vroeger in de vorm van een waardecheque, in combinatie met een reclame-uiting. Tegenwoordig sponsort Univé in spullen, zoveel mogelijk afgenomen bij onze eigen Univé relaties. Zo snijdt het mes aan twee kanten!"

 

NLDoet

"NLdoet was voor ons de uitgelezen kans om de overhandiging van de gesponsorde spullen te combineren met de grootste vrijwilligersactie van Nederland! Afgelopen vrijdag, 28 mei, was het dan zover. Van 10.00 tot 15.00 uur hebben we met een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. We gingen uiteen in twee groepen; de groengroep Landgoed Valkenstijn en een groep voor de Hondenspeeltuin Assen-Oost. Met zo’n tien vrijwilligers zijn er heel wat klusjes geklaard."

 

Poepscoopers

In de hondenspeeltuin is de zandbak aangevuld met zand, gaten zijn gedicht, onkruid is verwijderd, er zijn poepzakjes en poopscoopers opgehangen, er zijn palen geslagen voor de slalom, de agility tunnel is geïnstalleerd, nieuwe drinkbakken zijn geplaatst en de trekkerbanden zijn ingegraven. De groengroep heeft snoeiwerkzaamheden uitgevoerd en boompjes verplant. "Voor de innerlijke mens werd ook goed gezorgd, hoor. Rond het middaguur werden lunchpakketjes gebracht en kon de groep heerlijk in het zonnetje even schaften onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. Het opstarten na de lunch ging wel even moeizaam. Het zonnetje was heerlijk en wij als ‘kantoorklerkjes’ voelden de spieren al goed. Rond 15.15 uur waren alle klussen geklaard en ging iedereen voldaan naar huis. Hondenspeeltuin Assen-Oost kan er weer even tegenaan!”

 

Bedankt!

Leonie van Baarsen bedankt voor de gastvrijheid en een speciaal woord van dank aan Univé en hun relaties voor de geleverde spullen; John Schmitz Hoveniers, GroenRijk Assen en Hoven Landbouwmachines Langelo.

 

Bekijk alle foto's door op de grijze bolletjes op de foto's te klikken!

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder