• Nieuws
  • Samen aan de slag in de tuin

Samen aan de slag in de tuin

Op 12 mei was het Tuintjesdag in Noorderpark! Een prachtige dag om de tuinen op te knappen voor de zomer. Onze wijkreporter Christine nam een kijkje.
 

“Om 10 uur precies zag ik voor de Componist een grote container aanrijden en afladen. De buurtbewoners rondom het buurtcentrum hadden het deze dag druk met het opknappen van de tuintjes. In de tuinen werd flink gesnoeid en met takken gesleept. Naast Mijn Buurt Assen medewerkers waren de tuinmannen van A. de Boer aanwezig. Zij hielpen voornamelijk met het zwaardere werk. Er waren containers voor grofvuil en groenafval. Hier was het wel even goed opletten, zodat het afval goed gescheiden werd. Tegen de middag was de eerste container al gevuld en moest er zelfs een tweede worden besteld. Ik trof een bewoner die erg blij was. Hij gaf aan dat het fijn was dat er hulp werd geboden om zijn tuin zomerklaar te maken. Deze bewoner gaat opgeruimd de zomer in en dat voelt goed!
 

De buurt een stukje groener

Het Duurzaamheidcentrum was ook aanwezig en had plantjes meegenomen. Het motto was: ‘wip een tegel en zet er een mooi plantje in’. Inwoners die afval wegbrachten, kregen een leuk plantje erbij. Sommige mensen hadden nog nooit van tegelwippen gehoord, maar ze vonden het een mooi idee. Om 3 uur waren de mensen vermoeid en de containers vol met 70 kuub afval en 40 kuub groenafval. Mooi om te zien hoe iedereen op deze dag met elkaar omging. Buren schoten elkaar te hulp en er werden veel contacten gelegd. De plantjes waren uitgedeeld, er was hard gewerkt en men kon even uitblazen in de mooie tuin van de Componist!”

Foto's

Freddy Rozenveld
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Assen heeft er weer een mooi weggeefkastje bij!

Assen heeft er weer een mooi weggeefkastje bij!

Begin dit jaar kregen we een berichtje van Patricia Maryanan Lonergan uit de Lariks. Of er ook een weggee...
Lees verder
Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, gevestigd in het gebouw ‘De Open Hof’ in Vredeveld, is een plek waar mensen tot bloei kunne...
Lees verder
Asser bloemenmobiel in Kloosterveen

Asser bloemenmobiel in Kloosterveen

Op vrijdagmiddag 2 juli komt de Asser Bloemenmobiel langs in Kloosterveen. Lever je hier een verwijderde ...
Lees verder