• Nieuws
  • Record aantal pakketten uitgedeeld aan Superburen

Record aantal pakketten uitgedeeld aan Superburen

Iemand die voor elke nieuwe buurtbewoner een welkomstbezoekje organiseert met de buurt. Een buurman die altijd de fietsen maakt van kinderen uit de buurt. Of een buurvrouw die altijd klaarstaat voor mensen met gezondheidsproblemen. Zomaar een greep uit de nominaties van Assenaren voor hún Superbuur. Afgelopen week bezorgden onze medewerkers bij maar liefst 20 Superburen een kerstpakket, als blijk van waardering namens de buurt. De reacties waren ontroerend.

 

Elk najaar doen wij een oproep in de Berichten van de Brink en op sociale media onder alle Assenaren. Uit de 40 nominaties zijn dit jaar maar liefst 20 Superburen uitgekozen. Wethouder Jan Broekema: “Dit aantal was altijd 15, maar vanwege corona hebben we ervoor gekozen om wat extra mensen in het zonnetje te zetten”. De belangrijkste reden om iemand als Superbuur aan te wijzen, is dat iemand veel voor de straat en/of buurt betekent of dit recent heeft gedaan. 

 

Zevende keer

De Superbuur-actie wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en blijkt nog immer een succes. Doorgaans komen ca. 40 nieuwe aanmeldingen binnen. Jan Broekema: “Het zijn allemaal mensen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor hun omgeving. Ze zijn een echte steun, zowel emotioneel als praktisch. We willen graag dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Deze mensen helpen anderen daarbij. Dat mag gewaardeerd worden.”

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Op 19 maart heeft de kinderraad een werkbezoek bij de Hippe Kringloop. Er komen acht raadsleden kijken ho...
Lees verder
NK Tegelwippen

NK Tegelwippen

Ook dit jaar gaan we als gemeente de strijd aan en doen we mee aan het NK Tegelwippen van 21 maart tot en...
Lees verder
Kunstig Pittelo

Kunstig Pittelo

Werkgroep Kunstig Pittelo is op zoek naar creatieve meedenkers en doeners voor het samenbrengen van versc...
Lees verder