Peelo kleurt 2024

Op zaterdag 24 februari is het voor de tweede keer dat "Peelo kleurt " in het Markehuus wordt georganiseerd. Van 12.00  uur tot 17.00 uur is het hier een feestelijk gebeuren. 

 

Opening

 

Om 12 uur wordt het kunst en cultuur evenement geopend met een tifa, door de cultuurcoach Djodjie Rinsampessy. Een tifa is een Molukse trommel die wordt gebruikt tijdens feestelijkheden en ceremonies. In de toespraak is aandacht voor het belang van kunst en cultuur in de wijk Peelo. Men laat vandaag zien wat er zoal gebeurt in het Markehuus aan dans, muziek, schilderen en bewegen. Ook zijn er dit keer kinderworshops. Het is fijn om samen te zijn en samen hiervan te genieten. Alle deelnemers, vrijwilligers, organisaties  en de bewoners van Peelo worden hartelijk bedankt voor de inzet om dit te kunnen organiseren. De Ingang is al feestelijk versiert. Bij binnenkomst word je hartelijk verwelkomt  en je hoort gelijk de aanstekelijke muziek van "All Seasons". 

 

Klets en koek

In het café staan al gelijk lekkere Arabische hapjes en lekkernijen uit Palestina. De opbrengst gaat naar een goed doel, voor de mensen in Gaza.  In het zaaltje wordt gedanst door de linedancegroep "Travelingstone Dancers".  Het is er heel gezellig en leuke muziek. Je wilt wel blijven dansen, maar ook de andere presentaties roepen om aandacht. Het verhaal van Peelo bijvoorbeeld, met een mooie film  en het boek van de geschiedenis van Peelo. Ook het verhaal van de taalles voor anderstaligen en de club "klets en koek" om lekker ontspannen Nederlands te oefenen is interessant. De presentaties van het jeugdfonds en sport en cultuur Drenthe, met de boodschap dat ieder kind mee kan doen, daarna de handgemaakte speelgoedboxen van kidsfrutsels bekeken.  De kookkunsten van Team Toos was ook weer een succes met de Molukse keuken.

Er is meer te zien dan je in je op kunt nemen, onder de tonen van de hangdrums nog heerlijk meegekeken en geroken met het maken van parfum.Het is weer een heerlijke middag.

Foto's

Jimmy Pattipawaej
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder