Panna Knock Out Peelo

Op 22 februari was de Panna Knock Out in Peelo. Wijkreporter Christine Eggens ging op bezoek en schreef onderstaand verslag . 

 

Panna, voor mij is dit iets nieuws, maar jongens in het hele land zijn hier al jaren mee bezig. Ik heb me er nu in verdiept en ben langs gegaan bij Panna ko. Bij binnenkomst zie je 3 pannakooien, de tent van de organisatie, lekkere muziek en veel jonge mensen.

 

Panna KO

De host, Amin heeft de microfoon in de handen en is belangrijk voor het wedstrijdverloop. Hij heeft wel even tijd om mij te vertellen hoe dit spel hier in Assen tot stand komt. Het idee van een groot panna evenement is met vier jongens ontstaan en ze kregen de steun van Vaart Welzijn om dit te mogen organiseren. De organisatoren hebben acht weken les gehad van de artiest Nasser el Jackson. Nu kunnen ze deze evenementen zelf organiseren. Dat is een hele prestatie voor deze jonge mannen.  Je moet leren promoten, de juiste materialen regelen, je moet scheidsrechter zijn en de sporthal bespreken. Het is een hobby, maar met een vastberadenheid, dat het heel serieus werk is.

 

Nasser El Jackson

De beroemde panna artiest Nasser el jackson,  is er persoonlijk aanwezig. Hij reist de hele wereld over en geeft ongeveer 200 shows per jaar en vindt het leuk hier in Assen te helpen met deze activiteit. Vanuit het hele land komen jongeren om hem te zien spelen. Hij zou de jeugd ook graag een boodschap mee willen geven; hij wil een boegbeeld zijn voor jongeren, we zijn allemaal hetzelfde en je moet je idealen najagen, niet opgeven je bent waardevol. Het leven is wel eens spannend, ook voor mij, maar dat overwin je wel.

 

Het spel

De host roept de deelnemers en publiek naar de pannakooi en de twee jongens gaan met de rug tegen elkaar staan met de bal ertussen. Bij het fluitsignaal draaien ze zich om en geven elkaar een box en mogen beginnen. Het spel duurt 3 minuten en je maakt zoveel mogelijk doelpunten. Als de bal door de benen gaat ben je af. Dat heet een panna. De winnaar van vandaag krijgt een NK ticket. De vier organisatoren krijgen allen een certificaat voor deze  uitzonderlijke prestatie.

 

De winnaars:

Er werd fanatiek gespeeld door de deelnemers en natuurlijk horen daar winnaars bij:

12+: Amir

U15: Bilal

Team: 3 tegen 3: Bilal, Saned, Victor, Nino.

 

Wil je ook graag voetballen? Kijk eens op Tiktok of Instragram en ga eens kijken bij een Cruijf court. Daar speel je mee.

Foto's

Jimmy Pattipawaej
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder