• Nieuws
  • Opruimdag Oldegaardestraat

Opruimdag Oldegaardestraat

Om half elf staan er al drie containers klaar op de parkeerplaats bij de huizen en de flats van de Oldegaardestraat. Eentje voor tuinafval en twee voor grof vuil en nog een aanhangwagen voor het oud ijzer, bestemd voor het goede doel, stichting de Samaritaan. Jazeker gaan we op vrijdag de dertiende opruimen. Het gaat vandaag een mooie dag worden, met meer ruimte in en om huis en dat geeft weer nieuwe energie.

 

De opruimdag komt niet heel vroeg op gang. Men wacht even om te zien hoe het in zijn werk gaat. Maar als men in de buurt kruiwagens en tuingereedschap ziet, komt er toch wel actie. De tuinmannen van groenvoorziening A. de Boer zijn aan het werk in diverse tuinen, de mensen van Actium, de Gemeente en van Vaartwelzijn kun je herkennen aan de gehandschoende handen uit de mouwen. De volle kruiwagens komen ineens van alle kanten. Er komen ook buurtgenoten die een handje willen helpen.

 

Tactiek 

Onder een kop koffie en een broodje bal bespreken de mensen van Mijn Buurt Assen en de buurtgenoten wat er nog gedaan kan worden en is er al anderhalve container vol en al twee aanhangers gevuld met oud ijzer. De container voor groenafval is niet zo in trek, het is gissen naar de oorzaak, maar misschien is dat afval al goed bijgehouden door het reguliere legen van de groene kliko.  

 

Complimenten 

Het wordt nog heel gezellig aan de statafels, er worden ook complimenten uitgedeeld, dat het zo netjes wordt en men vindt het een goed initiatief om deze dag te organiseren. Er is weer ruimte voor ideeën om de buurt nieuw elan te geven en net als vandaag naar elkaar om te kijken. Vooruitkijkend naar de toekomst, wat zou het leuk zijn, spelende kinderen in een nieuwe speeltuin.

 

Geschreven door wijkreporter Christine Eggens

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Opruimdag Oldegaardestraat

Opruimdag Oldegaardestraat

Jazeker gaan we op vrijdag de dertiende opruimen. Het gaat vandaag een mooie dag worden, met meer ruimte ...
Lees verder
Buurtfeest Dingespelstraat en Hunebedstraat

Buurtfeest Dingespelstraat en Hunebedstraat

Op zaterdag 14 september staat het buurtfeest gepland van de Dingspelstraat. Daarvoor is er een pracht va...
Lees verder
Feestelijke wijkmarkt Lariks

Feestelijke wijkmarkt Lariks

Zaterdag 28 september, tijdens burendag, organiseren we een wijkmarkt bij Buurt Inloop Centrum (BIC). Kom...
Lees verder