• Nieuws
  • Opening survivalbaan Kloosterveen

Opening survivalbaan Kloosterveen

Meer dan zeven jaar geleden deed Ronald Struik uit Assen met vrienden bootcamps in de buitenlucht. Toen ze een keer een obstacle run wilden doen, ontdekten zij survival runnen! “Dat was fantastisch, dát wilde ik leren. In Norg hielpen we de survivalbaan op te bouwen. Met ons groepje trainden we daar en in november 2021 kregen wij het idee om in Assen een survivalbaan neer te zetten en trainingen te geven.” Inmiddels staat de baan er in Kloosterveen en wordt deze in februari officieel geopend. Met hulp van Mijn Buurt Assen. 

 

Contact met de gemeente
Ronald vertelt: “We moesten natuurlijk een plek vinden voor de survivalbaan. We dachten aan de Baggelhuizerplas en wilde daarvoor contact met de grondeigenaar, de gemeente, leggen. Via een kennis kwam ik in contact met Allart van der Haar, wijkcoördinator van Mijn Buurt Assen. Allart was heel positief over het idee en al gauw stonden we met hem te kijken naar geschikte locaties voor onze, nog te bouwen, survivalbaan.”

 

Bouwvergunning
Mijn Buurt Assen zorgde ervoor dat Ronald in contact kwam met voormalig wethouder van gemeente Assen Bob Bergsma, de beleidsadviseur sport en iemand van team Ruimte. Zij kwam kijken op de locatie in Kloosterveen. Ronald vertelt: “In november 2022 maakten we kennis met sportwethouder Albert Smit. Hij had na de verkiezingen het stokje over genomen van wethouder Bergsma. Wethouder Smit zorgde er onder andere voor dat de vergunning die we al hadden aangevraagd afgegeven werd. Ook werd het door ons ingeleverde ondernemersplan goedgekeurd.”

 

Twee survivalbanen in één dag
“Eind november hebben we een grote en een kleine survivalbaan in één dag neergezet met dertig vrijwilligers. Mijn Buurt Assen liet een hek rond het terrein van de survivalbaan neerzetten. Materialen als houten palen, touw en metalen kokers om de palen rechtop te laten staan, werden door sponsoren geleverd. Als Stichting STARK Survivalrun Assen gaan wij voor de bedrijven die ons hebben gesponsord reclame maken. Met samenwerking, daar staat en valt alles mee. Ik ben er heel positief over. De gemeente en andere partijen dachten echt met ons mee.”

 

Opening

Op zaterdag 11 februari opent wethouder Albert Smit de survivalbaan om 15.00 uur. Op die dag kun je ook meedoen met een introductieles. Kijk voor informatie op de website van Stark Assen

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Kansen voor warmtenet bij wijkvernieuwing De Lariks

Kansen voor warmtenet bij wijkvernieuwing De Lariks

In Assen werken we samen aan een duurzame gemeente. In de toekomst worden alle woningen en gebouwen verwa...
Lees verder
Kinderbingo in Marsdijk

Kinderbingo in Marsdijk

Vrijdag 16 juli is er voor de kinderen een Bingo georganiseerd in het Anne Frank Park in Marsdijk.
Lees verder
Welzijnswerk in Assen opnieuw gegund aan Vaart Welzijn

Welzijnswerk in Assen opnieuw gegund aan Vaart Welzijn

De gemeente Assen gunt de uitvoering van de maatschappelijke dienstverlening en het welzijnswerk aan Vaar...
Lees verder