• Nieuws
  • Opening flats Thorbeckelaan

Opening flats Thorbeckelaan

De vier flats aan de Thorbeckelaan in Assen hebben een feestje op 11 september. Mijn Buurt Assen wilde de oplevering van de 80 appartementen in deze buurt graag feestelijk op de kaart zetten. In maart konden de eerste woningen worden opgeleverd en nu zijn de flats vol met nieuwe bewoners. Dit verslag is geschreven door wijkreporter Christine Eggens.

 

Feest!

De bewoners en overburen zijn allemaal uitgenodigd en de partytenten zijn dus snel gevuld. Er staan kraampjes met poffertjes, hapjes van Cosis en het duurzaamheidscentrum. De door trapkracht aangedreven smoothie werd ook gewaardeerd. Het Duurzaamheidscentrum staat er om tips te geven over vrolijke gevulde balkons in het voorjaar door bloemenzaadjes uit te delen. De vogeltjes komen smullen van de vetbolletjes in een duurzame houder en voor thuis is er natuurlijk een goody bag.

 

De overburen

De mensen die de oude flats in puin hebben zien veranderen en de nieuwe flats stukje voor stukje konden zien groeien, zijn natuurlijk de overburen. Wat een leuke gesprekken hadden ze en wat waren ze blij met de inspraakrondes, ze konden hun wensen kenbaar maken en er werd zeer zeker naar nieuwe suggesties geluisterd. Het is een mooi project geworden, het ziet er heel open uit door de scheef achter elkaar geplaatste flats, je kunt er nu leuk tussendoor kijken. Ook de parkeerplaatsen zijn prima voor elkaar. Samen kun je de buurt mooi maken, ‘we zijn goed te spreken over het resultaat en de nieuwe bewoners zijn ook zo leuk’.

 

De bewoners

De nieuwe bewoners hebben veelal hun draai wel gevonden.’ Wat een mooie ruime en moderne woning‘ hoor ik in het verhaal. ‘Dat ik voor deze flat heb gekozen voelt echt als een gelukje. Het is lekker rustig en ik voel me al helemaal thuis. 

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Feestelijke wijkmarkt Lariks

Feestelijke wijkmarkt Lariks

Zaterdag 28 september, tijdens burendag, organiseren we een wijkmarkt bij Buurt Inloop Centrum (BIC). Kom...
Lees verder
Roofvogeldemonstraties Pittelo

Roofvogeldemonstraties Pittelo

De zang van Max de Amerikaanse zeearend klonk al over het veld. De vogels stonden achter een hek opgeste...
Lees verder
Wijkfeest Assen-Oost

Wijkfeest Assen-Oost

In een lange straat stonden allemaal verschilldende kraampjes. Van de adventkerk tot Veilig Verkeer Neder...
Lees verder