• Nieuws
  • Opening Asser Energieloketten

Opening Asser Energieloketten

Het is zover. Op maandag 19 februari openen vier locaties van het Asser Energieloket haar deuren in: De Schulp in Assen-Oost, MFA Kloosterveste in Kloosterveen, het Markehuus in Peelo en in het Duurzaamheidscentrum Assen. Het eerste loket is sinds november 2023 geopend in BIC de Lariks. Deze vijf lokketten bedienen hiermee alle wijken in Assen.

 

Bij het Asser Energieloket ontdek je hoe je slimmer om kunt gaan met energie. Hierdoor kunnen de beste keuzes worden gemaakt maken voor jouw woning. Dit verlaagt de energierekening en verhoogt het woonplezier. Je kunt terecht bij het Asser Energieloket voor advies en informatie over energiebesparende maatregelen, zelf energie opwekken of duurzaam verwarmen, maar ook over subsidies en financiering. Daarnaast kun je een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek bij jou thuis.

 

Waar en wanneer?

Ieder loket is één dag in de week geopend. De overige loketten zijn dan gesloten. In de ochtend is het loket geopend van 9.00 uur tot 13.00 uur. Vanaf 13.00 uur kun je een afspraak maken met onze medewerker via www.assen.nl/asser-energieloket.  

 

  • Maandag: De Schulp, Buizerdstraat 10 (Assen-Oost)
  • Dinsdag: BIC Lariks, Dingspelstraat 2  (Lariks)
  • Woensdag: MFA Kloosterveste, Vesteplein 5 (Kloosterveen)
  • Donderdag: Markehuus, Scharmbarg 35 (Peelo)
  • Vrijdag: Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2.

 

Past het je beter om naar een Energieloket in een andere wijk te gaan? Dat mag! Alle locaties zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft alleen maar binnen te lopen.

 

Ondersteuning voor inwoners

“Met de Asser Energieloketten bieden we onze inwoners de ondersteuning die zij nodig hebben als het gaat om het energiezuinig maken van hun woning”, zegt wethouder Martin Rasker. “Dit is heel persoonlijk; de één heeft genoeg aan basisinformatie, terwijl de ander behoefte heeft aan vergaand advies. Een derde heeft misschien hulp nodig bij het aanvragen van subsidies. Met het Asser Energieloket kunnen we aan al deze behoeften voldoen.”   

 

Het Asser Energieloket is een initiatief van gemeente Assen, Vaart Welzijn en Actium. Kijk voor meer informatie op assen.nl/asser-energieloket.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder