• Nieuws
  • Ontmoeten en spelen tegelijk in de speeltuin in Loon

Ontmoeten en spelen tegelijk in de speeltuin in Loon

Op vrijdag 2 juni is de nieuwe speeltuin in Loon geopend! Een goede reden om lekker buiten naar buiten te gaan deze middag. Onze wijkreporter Christine Eggens nam een kijkje.

 

“De opening van de speeltuin begon om vier uur en werd officieel verzorgd door de wethouder van Loon, de heer Albert Smit. Hieraan voorafgaand gaf de voorzitter van de vereniging van dorpsbelangen Hans een uitleg over het idee van de speeltuin. Hij vertelde over het voorbeeld van de speeltuinen in Ierland. In Ierland is een speeltuin niet alleen een ontmoetingsplek voor kinderen, maar ook voor de moeders. Hans gaf aan dat ook mooi zou zijn voor de speeltuin hier in Loon. De wethouder gaf een speech over de belangrijkheid van bewegen. Daarna verklaarde hij de speeltuin officieel voor geopend. Met bellenblazen werd er een grote bellen zee gemaakt.

 

Klimmen en klauteren

Er werd meteen al druk gespeeld in de speeltuin. De oudere kinderen waren te vinden bij de kabelbaan en tafeltennistafel. Bij de tafeltennistafel werd de score goed bijgehouden en waren de kinderen erg fanatiek. Er werd zelfs al gesproken over een heuse tafeltenniswedstrijd! De jongere kinderen waren vooral bovenaan de klimtoestellen te vinden. De schommels werden gebruikt om lekker bij te kletsen. Het is wel duidelijk dat er niet alleen gespeeld wordt, maar de speeltuin ook voor ontmoeting zorgt! Het was een mooie speelse gedenkwaardige zonnige dag voor Loon.”

Foto's

Maarten Blok
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Wijkbezoek Lariks

Wijkbezoek Lariks

Op 23 april bezocht de raad de wijk Lariks. Tijdens dit bezoek stond het wijkaanpakplan centraal en werd ...
Lees verder
Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder