• Nieuws
  • Ontmoeten en spelen tegelijk in de speeltuin in Loon

Ontmoeten en spelen tegelijk in de speeltuin in Loon

Op vrijdag 2 juni is de nieuwe speeltuin in Loon geopend! Een goede reden om lekker buiten naar buiten te gaan deze middag. Onze wijkreporter Christine Eggens nam een kijkje.

 

“De opening van de speeltuin begon om vier uur en werd officieel verzorgd door de wethouder van Loon, de heer Albert Smit. Hieraan voorafgaand gaf de voorzitter van de vereniging van dorpsbelangen Hans een uitleg over het idee van de speeltuin. Hij vertelde over het voorbeeld van de speeltuinen in Ierland. In Ierland is een speeltuin niet alleen een ontmoetingsplek voor kinderen, maar ook voor de moeders. Hans gaf aan dat ook mooi zou zijn voor de speeltuin hier in Loon. De wethouder gaf een speech over de belangrijkheid van bewegen. Daarna verklaarde hij de speeltuin officieel voor geopend. Met bellenblazen werd er een grote bellen zee gemaakt.

 

Klimmen en klauteren

Er werd meteen al druk gespeeld in de speeltuin. De oudere kinderen waren te vinden bij de kabelbaan en tafeltennistafel. Bij de tafeltennistafel werd de score goed bijgehouden en waren de kinderen erg fanatiek. Er werd zelfs al gesproken over een heuse tafeltenniswedstrijd! De jongere kinderen waren vooral bovenaan de klimtoestellen te vinden. De schommels werden gebruikt om lekker bij te kletsen. Het is wel duidelijk dat er niet alleen gespeeld wordt, maar de speeltuin ook voor ontmoeting zorgt! Het was een mooie speelse gedenkwaardige zonnige dag voor Loon.”

Foto's

Maarten Blok
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

In navolging van de Superbuur actie, is de kerstbomen actie natuurlijk ook weer terug dit jaar! Wil jij e...
Lees verder
Denk mee over Marsdijk!

Denk mee over Marsdijk!

Afgelopen 30 oktober zijn we tijdens een inloopmiddag in gesprek gegaan over de speelplekken in Marsdijk....
Lees verder
Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Ieder jaar is het een feest om op 11 november zoveel kinderen met lampionnetjes te zien. In Amelterhout t...
Lees verder