• Nieuws
  • Onthulling naam nieuwe appartementencomplex aan de Zilverschoonstraat in Assen

Onthulling naam nieuwe appartementencomplex aan de Zilverschoonstraat in Assen

Eindelijk was het zo ver… de onthulling van de naam van het nieuwe appartementencomplex aan de Zilverschoonstraat in Assen. De bewoners en omwonenden van de Zilverschoonstraat waren gevraagd hierover mee te denken. Het wijkteam ontving ruim twintig inzendingen. Eén naam werd drie keer genoemd met treffende motivaties erbij. De keuze viel dan ook op die naam: Zilverster.

 

Afgelopen maandag vond de feestelijke onthulling van de naam plaats in de Hippe Kringloop tegenover het appartementencomplex. De bewoners van het complex en omwonenden waren hiervoor uitgenodigd, waaronder uiteraard ook de drie inzenders van de winnende naam. Rein Swart, directeur-bestuurder van Actium, heette de huurders van harte welkom. Hij noemde de oude Vredeveldschool die op deze plek stond, de grote brand die het leegstaande pand verwoestte en dat dit mooie appartementencomplex als een feniks uit de as is herrezen. Vervolgens riep hij de drie winnaars naar voren en maakte de winnende naam bekend.

 

Betrokkenheid

De winnaars kregen bloemen en een zilveren ster met heerlijkheden erin. Nadat alle aanwezigen een chocoladereep kregen met de naam Zilverster erop ging het gezelschap naar het appartementencomplex waar het naambord nog ingepakt was. De winnaars trokken samen met Rein het doek van het naambord af en tegelijk was er vuurwerk om het geheel nog feestelijker te maken. Rein: “Een naam draagt je identiteit uit. En een naam die door mensen uit de buurt is bedacht, straalt ook nog eens betrokkenheid uit op je eigen omgeving. Dat is mooi om te ervaren en daarvoor spreek ik mijn waardering uit.”

 

Foto's

Alex Kempers

Wijkvernieuwing

Assen-Oost
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Is jouw buur een Superbuur? Meld hem of haar dan aan!

Is jouw buur een Superbuur? Meld hem of haar dan aan!

Je kent er vast wel één. Zo'n buur die altijd klaarstaat voor andere buurtbewoners, of erg actief is in d...
Lees verder
Actium realiseert 35 woningen aan de Ir. J.W. Albardastraat en Thorbeckelaan

Actium realiseert 35 woningen aan de Ir. J.W. Albardastraat en Thorbeckelaan

In november is Actium gestart met de sloop van de 31 woningen aan de Thorbeckelaan en Ir. J.W. Albardastr...
Lees verder
Van bierviltje tot boek, film en fietsroute

Van bierviltje tot boek, film en fietsroute

Heb je het opgemerkt, de mooie borden lang de weg in Peelo en Marsdijk? Het is de route van de oude boerm...
Lees verder