• Nieuws
  • Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Op 19 november werd er een overeenkomst ondertekend door Vaart Welzijn, de gemeente Assen en Actium, om voor onbepaalde tijd met elkaar samen te werken. Wijkreporter Christine Eggens was bij dit bijzondere moment aanwezig en schreef onderstaand verslag. 

Het was gezellig druk bij de ontvangt om elf uur in de grote zaal van het Markehuus met koffie en gebak. Bij het welkomstwoord door de heren Rob, Gert en Bas, werden we op de hoogte gebracht van de activiteiten van deze heugelijke dag. De samenwerking  en het tienjarig bestaan van MBA heeft tot deze gebeurtenis geleid en zal in 2024 feestelijk worden voortgezet.Linedancen 

De linedancegroep De Traveling stone dancers was uitgenodigd om de ochtend feestelijk te omlijsten. Ze gaven een mooie presentatie van hun danskunsten en namen in de laatste dans het publiek mee in hun enthousiasme.

 

Cultuur

Na de dansers nam Djodjie ons mee in zijn toespraak naar cultuur, en de verbinding van mensen in de wijken. Cultuur en actief meedoen is de manier om samen mooie dingen tot stand te brengen.  Door kunst en cultuur kunnen mensen ontspannen en bijkomen van de beslommeringen van de dag.

 

Betalen in honing

Natalia van Actium vertelde ons nog over bewoners, die de huur betalen in honing. Dat is een initiatief van Actium en deze bewoners wonen in bijenkasten. Men hoopt  van harte dat er meer bijenvolken bij komen.  De Honing is goed voor bijna alles.

 

Samenwerking

De bestuurders Jan Broekema, Johan Brongers en Rein Swart geven elk hun visie op de samenwerking met speerpunten als: leefbaarheid, bewonersinitiatieven en koppeling van partijen. Daarna namen ze plaats achter de bestuurstafel en gingen ze over tot de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Daarna kon iedereen genieten van de soep en de hapjes door de kookkunst van de Palestijnse vrouwengroep.

De dag was nog niet ten einde. Er was nog werk aan de winkel, maar daar ligt de overeenkomst. Getekend, vastgelegd en gelukkig voor onbepaalde tijd. 

Foto's

Christine Eggens
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doorhappen en Doortrappen

Doorhappen en Doortrappen

Fiets je mee? Op 11 juni organiseert Doortrappen in Drenthe een fietstour.
Lees verder
Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder