• Nieuws
  • Nieuw groen voor het Marnepad

Nieuw groen voor het Marnepad

Begin dit jaar kwamen er vragen binnen over de stukjes groen aan het Marnepad. De gemeente had al een aantal malen nieuwe planten geplant, maar die wilden elke keer niet aanslaan. Hierop is toen actie ondernomen. En met succes!

 

Enige tijd geleden is er naar de bewoners aan het Marnepad een brief gestuurd over deze groenstrookjes. Zij hadden de keus om het strookje te adopteren, te laten zoals het was, of ze konden alles er door de gemeente uit laten halen en laten inzaaien met gras.

 

Graszoden versus graszaad

Een aantal bewoners kozen voor de eerste optie en gingen aan de slag met graszoden. Deze geven namelijk snel en mooi resultaat. Een aantal andere bewoners kozen voor de optie dat de gemeente het ging inzaaien met graszaad. Doordat graszaad best lang nodig heeft om een beetje een mooi grasveldje te worden en andere bewoners direct mooi resultaat hadden met de graszoden, was het contrast aan het Marnepad op sommige plekken erg groot.

 

Coronamaatregelen

Hierop hebben enkele inwoners het initiatief genomen om bij hun buren te inventariseren of zij toch ook geen graszoden wilden. Deze werden dan bekostigd door Mijn Buurt Assen. Daar had een ieder wel oren naar en de bewoners gingen gezellig met elkaar aan de slag om de graszoden te leggen. Het resultaat? Bijna de hele straat wilde meedoen! Helaas kwamen juist op dat moment de nieuwe coronamaatregelen en was het niet toegestaan om met elkaar tegelijk aan de slag te gaan. Vanuit Mijn Buurt Assen hebben we toen een aannemer de overige graszoden laten leggen. Helaas dus geen gezellige buurtactiviteit, maar wel het mooie en gewenste resultaat!

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Op 19 maart heeft de kinderraad een werkbezoek bij de Hippe Kringloop. Er komen acht raadsleden kijken ho...
Lees verder
NK Tegelwippen

NK Tegelwippen

Ook dit jaar gaan we als gemeente de strijd aan en doen we mee aan het NK Tegelwippen van 21 maart tot en...
Lees verder
Kunstig Pittelo

Kunstig Pittelo

Werkgroep Kunstig Pittelo is op zoek naar creatieve meedenkers en doeners voor het samenbrengen van versc...
Lees verder