• Nieuws
  • Nationale Vrijwilligersdag

Nationale Vrijwilligersdag

Het is vandaag Nationale Vrijwilligersdag! In Assen zetten vele vrijwilligers zich dagelijks in voor anderen. Neem bijvoorbeeld Els Timmerman, vrijwilliger bij Humanitas, of Esther de Hesse, coördinator bij VIP! Assen.

 

Vrijwilligerswerk 

Els staat als vrijwilliger altijd paraat om te helpen, zelfs als de vraag buiten het gebruikelijke valt. Ze denkt graag mee en heeft een enorm netwerk opgebouwd in haar acht jaar als vrijwilliger. Els coördineert bijvoorbeeld kindervakantieweken voor gezinnen met een smalle beurs. Daarnaast is ze ook actief bij Activiteiten Marsdijk, hier organiseert ze samen met andere vrijwilligers leuke activiteiten in de wijk. Ze zegt: vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf.

 

Esther de Hesse van VIP! Assen benadrukt dat vrijwilligerswerk niet alleen de samenleving versterkt, maar ook de vrijwilliger zelf gezonder en veerkrachtiger maakt. Het is een manier om verbinding te maken en bij te dragen aan de gemeenschap.

 

Vrijwilliger worden?

Overweeg je om vrijwilliger te worden? Neem een kijkje op de website van VIP! Assen voor actuele vacatures en mogelijkheden. VIP! Assen is onderdeel van Vaart Welzijn en staat voor Vrijwilligers Informatie Punt. VIP! Assen informeert, adviseert, ondersteunt en versterkt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

 

Bedankt!

Op deze speciale dag willen we alle vrijwilligers bedanken! Of je nu bij een (sport)vereniging, een buurtcentrum, een zorginstelling of elders werkt, jullie maken het verschil.

Contactgegevens

VIP! Assen: vipassen.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-51 32 62 39.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen...
Lees verder
Jaarrapportage 2023

Jaarrapportage 2023

Met plezier presenteren we het jaarverslag van Mijn Buurt Assen over 2023. Het jaar waarin de samenwerkin...
Lees verder
Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Op zaterdag 6 juli wordt er een informatiedag gehouden in Kloosterakker voor bewoners en geïnteresseerden...
Lees verder