• Nieuws
  • Nationale Vrijwilligersdag

Nationale Vrijwilligersdag

Het is vandaag Nationale Vrijwilligersdag! In Assen zetten vele vrijwilligers zich dagelijks in voor anderen. Neem bijvoorbeeld Els Timmerman, vrijwilliger bij Humanitas, of Esther de Hesse, coördinator bij VIP! Assen.

 

Vrijwilligerswerk 

Els staat als vrijwilliger altijd paraat om te helpen, zelfs als de vraag buiten het gebruikelijke valt. Ze denkt graag mee en heeft een enorm netwerk opgebouwd in haar acht jaar als vrijwilliger. Els coördineert bijvoorbeeld kindervakantieweken voor gezinnen met een smalle beurs. Daarnaast is ze ook actief bij Activiteiten Marsdijk, hier organiseert ze samen met andere vrijwilligers leuke activiteiten in de wijk. Ze zegt: vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf.

 

Esther de Hesse van VIP! Assen benadrukt dat vrijwilligerswerk niet alleen de samenleving versterkt, maar ook de vrijwilliger zelf gezonder en veerkrachtiger maakt. Het is een manier om verbinding te maken en bij te dragen aan de gemeenschap.

 

Vrijwilliger worden?

Overweeg je om vrijwilliger te worden? Neem een kijkje op de website van VIP! Assen voor actuele vacatures en mogelijkheden. VIP! Assen is onderdeel van Vaart Welzijn en staat voor Vrijwilligers Informatie Punt. VIP! Assen informeert, adviseert, ondersteunt en versterkt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op het gebied van vrijwilligerswerk.

 

Bedankt!

Op deze speciale dag willen we alle vrijwilligers bedanken! Of je nu bij een (sport)vereniging, een buurtcentrum, een zorginstelling of elders werkt, jullie maken het verschil.

Contactgegevens

VIP! Assen: vipassen.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-51 32 62 39.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Op een beschutte plek, op het uiterste puntje van Pittelo ligt de speeltuin van het Donaudal. Hier is de ...
Lees verder
Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Op zaterdag 24 februari tussen 12.00-17.00 uur vindt voor de tweede keer het Festival “Peelo Kleurt, Kuns...
Lees verder
Samen houden we de wijk schoon

Samen houden we de wijk schoon

Akke Amsing en haar man ruimen zwerfval op in hun wijk Pittelo. Zo'n drie keer in de week loopt Akke met ...
Lees verder