• Nieuws
  • Mercurius Marching Showband treedt op ter ere van 5-jarig bestaan STILA

Mercurius Marching Showband treedt op ter ere van 5-jarig bestaan STILA

Stichting Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen bestaat 5 jaar! STILA is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen meedoet en meetelt. In 2015 heeft Gemeente Assen STILA opgericht als zelfstandige stichting met als doel het stimuleren en ondersteunen van bewonersinitiatieven. Met kennis, een netwerk aan deskundigen én financiële middelen.

 

Om het vijfjarig bestaan te vieren trad de Mercurius Marching Show band zaterdag 26 september op op verschillende plekken in Assen. Onder andere het centrum werd aangedaan. Het korps kwam onder langs enkele verzorgingshuizen, waar ze even stil stonden en enkele liedjes speelden. Tegen 12 uur waren ze in Assen-Oost, waar ze bij de dierenweide starten en rondom het winkelcentrum hun klanken lieten horen. Ook hier werd voor het verzorgingshuis in deze wijk even gestopt om de inwoners te laten genieten van vrolijke herkenbare liedjes.

 

Na een lunch in het Markehuis vervolgde het korps hun tour door Peelo en Loon. Voor de bandleden was het even wennen, omdat ze de hele zomer nog geen mars gelopen hadden. Het enthousiaste publiek merkte hier echter niets van.

 

Volgende mars op 10 oktober

Op 10 oktober bezoekt de Showband nog vier wijken in Assen. Ze starten om half 10  in  Marsdijk, half twaalf in het Noorderpark, om 2 uur bij de MaasStee in Pittelo en als laatste om kwart voor vier in Kloosterveen.

 

 

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder